lauantai 14. huhtikuuta 2012

Story of my hair

Heipparallaa taas!

Oonpas nyt superahkera bloggaaja, tää on nimittäin jo kolmas postaus kahden päivän sisään. Ajankuluksi haluan tehdä kuitenkin spesiaalihiuspostauksen, johon kerään kuvia hiuksistani ennen syöpää ja syövän edetessä.Yritän parhaani mukaan valkata kuvia, joita ei ole vielä täällä blogissa vilahdellut, mutta osa on valitettavasti nyt ennalta tuttuja. Mutta pidemmittä puheitta eiköhän aloiteta ajasta ennen syöpää!

Elokuu 2011


Blondi tukka, joka on just täydellisen pituinen (ei liian pitkä eikä liian lyhyt). Kivoimmat hiukset mitä olen koskaan omistanut.


Syyskuu 2011, päivä syöpädiagnoosin jälkeen

Samanlaiset hiukset kuin edellä. Huolimatta alkavista sytostaateista syyskuun aikana ei ole havaittavissa muutosta.



Lokakuu 2011

Muut eivät huomaa hiusten vähentymistä, vain itse näen sen. Hiukset alkavat tippua, hitaasti mutta varmasti ne jäävät kiinni tyynyliinaan ja varisevat harjatessa lattialle. Hankin peruukin, mutten käytä sitä vielä ollenkaan.

Marraskuu 2011

Tukka harvenee harvenemistaan. Kaverit alkavat huomata asian. Hetken mielijohteesta leikkaan itse otsatukan, jota ehdin käyttää vain pari päivää ennen kuin otsahiukset tippuivat kokonaan pois. En enää pidä hiuksia auki ollenkaan, vaan aina ponnarilla pannan kanssa. Se on ainoa kampaus, mikä näyttää vielä suhtkoht siedettävältä.


Joulukuu 2011

Tukassa tapahtuu suurin muutos. Joulukuun alkupuolella sen kanssa pystyy vielä liikkumaan ihmisten ilmoilla, jopa vähän kihartamaankin Gaalaa varten (tosin kihartamisen seurauksena tullut hiuskato on karmaiseva). Loppukuusta tukkaa ei ole enää nimeksikään. Pahiten kärsivät päälaki ja korvantaustat.



Tammikuu 2012


Leikkautan tukkaa ensin polkkamalliseksi, mutta pian napsin sen itse kokonaan pois. Jäljelle jää säälittävä vauvatukka,  näytän sairaammalta kuin koskaan aiemmin. Otan peruukin käyttöön.





Helmikuu 2012

Päänahka alkaa puskea uutta karvaa pintaan. Kasvava tukka on pehmoista ja hentoa, kuin untuvaa. Rohkenen jättää peruukin kotiin ja saan siitä tosi paljon positiivista palautetta. Vaikka muut kehuvat, kuinka lyhyt tukka sopii minulle, oma oloni on koko ajan ruma. En viihdy lyhyessä frisyyrissä, ikävä vanhoja pitkiä hiuksia kohtaan on aivan hirvittävä. Välttelen peiliin katsomista.


Maaliskuu 2012

Käyn leikkauttamassa peruukkia lyhyemmäksi. Käytän sitä ehkä viikon, jonka jälkeen hylkään sen ja päätän opetella tykkäämään omasta lyhyestä tukastani. Yritän kehitellä erilaisia keinoja tuoda vaihtelevuutta poikatukkaan. Ostan erilaisia pantoja piristämään asukokonaisuutta.


Huhtikuu 2012, tänään otettu kuva

Hiukset kasvavat silmissä! Viimeinenkin sytostaattitukka on napsittu pois, ja hiuksista tulee selkeästi aiempaa tummemmat, paksummat ja kiiltävämmät. Syön kaksin käsin vitamiineja, jotta saan kesäksi vähän vielä pituutta tukkaan. Alan tykätä ja sopeutua tähän lyhyeen hiusmalliin, ja tuntuu oudolta katsella itsestään valokuvia pitkien hiusten kera.

Että jos on miun elämässä tapahtunut viime 8 kk aikana paljon niin on kyllä miun hiustenkin elämässä! On kokeiltu jos jonkinmoista tyyliä :) Tällä hetkellä olen kuitenkin ihan suhtkoht tyytyväinen näihin hiuksiin, mutta silti odottelen innolla niiden kasvua.

Hoetaan, että hiukset ovat naisen kruunu. Tottahan se tavallaan on, ja itse pidin ainakin omia hiuksiani yhtenä parhaimmista puolistani ennen syöpää. Pitkät hiukset mielletään yleensä naisellisuuden merkiksi, ja Cosmopolitanissakin luki, etteivät miehet halua lyhyttukkaista naista, koska se tuo heille liikaa mieleen pojan.

Mä olen eri mieltä. Kattokaa vaikka Halle Berryä tai Anne Hathawayta, joilla on kummallakin lyhyet hiukset. Jumatsukka mitä naisia! Heidän upeat kasvojenmuotonsa vain korostuvat poikatukalla. Jos joku mies luulee jompaa kumpaa heistä pojaksi, niin suosittelen lämpimästi näöntarkastusta ja rillien hankkimista. Nainen voi olla Nainen isolla ännällä lyhyelläkin tukalla. Piste. Siitäs sait, tyhmä Cosmo ja sen tyhmät tutkimukset.

Loppujen lopuksi hiukset ovat kuitenkin vain hiukset. Ne ovat toki iso osa ihmisen persoonallisuutta ja ulkoista olemusta, mutta ne eivät kerro millainen ihminen on sisimmiltään. Hiusten tippuminen aiheuttaa joillekin enemmän murheita, joillekin vähemmän. Itse otin asian aika rankasti (se on huomattavissa varmaan myös täällä blogin puolella...), mutta omalla asenteenmuutoksella pääsee jo pitkälle. Jos joku ei tykkää musta lyhyttukkaisena, se ei ole multa pois eikä mun ongelma ollenkaan.

Huolimatta tästä puolustan-lyhyttä-hiusmallia-postauksesta katson nyt vihaisesti tukkaani peilistä ja käsken napakasti: "Kasvakaa".

♥: Elli

29 kommenttia:

  1. Ihana postaus, mun mielestä noi sun tummat, uudet hiukset on tosi kauniit ja tuo värikin on todella nätti(:

    VastaaPoista
  2. Jätä nuo Cosmopolitanin "tutkimukset" ihan omaan arvoonsa! Hiusten pituus ei mielestäni todellakaan ole mikään naisellisuuden mitta..

    Näytät tuossa uusimmassa kuvassa todella elinvoimaiselta. :) Lyhyet hiukset tuovat todella hyvin kauniit kasvonpiirteesi esille!

    VastaaPoista
  3. Noissa viimesissä kuvissa sun hiukset oikeesti näyttää ihan superrrrrkiiltäviltä! Kyllä ne sieltä kasvaa ^^ oon momnta kuukautta jo lukenu sun blogia ja delleen odotan mielenkiinnolla seuraavaa pöivitystä. Sä vaan annat niin erillaista perspektiiviä elämään. Omat ongelmat tuntuu niin pieniltä ! Superrr hyvää loppu kevättä ja kesän alkua sulle ! :) toivottavasti tää sun blogi-innostus taas jatkuis...
    T. Nuori nainen melkeen 20 v :::)))))

    VastaaPoista
  4. Anna tulla vaan,kiva näitä sun juttuja on lukea.Ei paha ollenkaan toi tukkasi.Kevättä sinne sulle.

    VastaaPoista
  5. Marjut,
    kiitti paljon! En oo vielä varma sopiiko nää mun mielestä mulle, mutta toisaalta huono epäröidä ku ei oo hirveesti muita vaihtoehtoja... :D

    susanna,
    Cosmossa menee ehkä vähä yli välillä jotkut jutut... Mut muistan vaa ku luin sen hiustutkimuksen syksyllä just siihen aikaan ku mun tukka oli tippumassa. Tuli aika paska fiilis näin suoraan sanottuna D: Ja kiitos kehuista! :)

    Anonyymi 4.20,
    kiitti piristävistä sanoista! :) Yritän postailla jatkossa paremmin, aina kun on jotain asiaa. Kiva kuulla, että miulla on tällaisia pitkäaikaisia vannoutuneita lukijoita! Mut en mä suosittelisi vertaamaan omia ongelmiaan mun ongelmiin, koska jokaisella ne on niin henkilökohtaisia ettei niitä voi oikein suhteuttaa silleen toisiinsa :) Tai siis, ihan yhtälailla mieki mökötän jos kynsi katkeaa, vaikka mulla onki ollu mielen päällä isompiakin asioita kuten syöpä. Olipa taas vaikeimman kautta selitetty mut toivottavasti ymmärsit pointin :D Hyvää keväänjatkoa ja kesänodottelua myös sinulle!

    Anonyymi 11.02,
    ei auta ku miun postailla sit! ;) Kiitos kehuista ja oikein aurinkoista kevättä myös sinulle!

    VastaaPoista
  6. Tossa vikassa kuvassa sä näytät tosi iloselta ja noi hiuksetki on jo paljon vahvemman näköset ja tosi kauniit! :) Ja pakko kompata tuota aiempaa anonyymiä ja sanoa monta kuukautta tätä blogia lukeneena, että sun ansiosta mä en enää jaksa olla niin pikkutarkka ja murehtia turhia kun aattelen että kyllä se elinaki pärjää joten munkin on pärjättävä! =) iso kiitos siis sinulle ja hyvää kevättä♥

    VastaaPoista
  7. Anonyymi,
    hertsileijaa miten ihana kommentti! En osaa sanoa muuta kuin ISO kiitos :) Koska mulla on sunlaisiasi maailman parhaita lukijoita, jaksan pitää tätä blogia yllä ja panostaa tähän :> Kiitti siis itsellesi ja hirmuisen hyvää kevättä siulle myös! ♥

    VastaaPoista
  8. Sä näytät tosi hyvältä! Sulle kyl sopii toi lyhyt tukka, yhtä hyvin ku toi pitkäkii. Ja totta, ne eioo kunnon miehiä jos halveksuu lyhyttukkaisia naisia.. Mulla iteltäkin lähti hiuksii tosi paljon ku olin aliravitsemustilassa, enkä tienny mitä tehä. Mut sitku aloin syyä ne tuli takas! Olet toooosi kaunis♥

    http://myhealthytargets.blogspot.com/

    VastaaPoista
  9. Tää postaus sai mut tajuumaan että pitäs oikeesti olla onnellinen hiuksistaan vaikkei ne aina mee niin kun haluis tai ne on ruman väriset piikkisuorat pökkelöt. Olkaamme siis kaikki onnellisia hiuksistamme mitä meillä on! Ajatella miten syvällisiä juttuja hiuksista voikaan keksiä :o

    VastaaPoista
  10. jemppuQ,
    kiitti paljon! Kävin kurkkaamassa sun blogia ja pakko todeta, että oot tosi rohkee tyttö. Keep on going! ♥

    KirjavaKissa,
    joo mieki toivon et oisin osannu aiemmin arvostaa niitä pitkiä hiuksia, mut pidin niitä aikalailla itsestäänselvyyksinä... Toivon myös että osaisin olla valittamatta tästä lyhyestä tukastani nyt:D Joillakin ku ei oo hiuksii ollenkaan!

    VastaaPoista
  11. oot ihanan positiivinen! Vaikka oot joutunu käymään läpi paljon muutoksia yms nii jaksat silti olla positiivinen! Kivaa kevättä :)!

    VastaaPoista
  12. Anonyymi,
    kiitti paljon! :) Ei kukaan jaksa ihana aina olla positiivinen, mutta mie yritän ainakin ja yleensä se onnistuu. Hyvää kevättä myös sinulle!:)

    VastaaPoista
  13. Oot tosi kaunis ja näytät uusimmassa kuvassa jotenki tosi hyvältä, pirteeltä, freesiltä. Ja tukkaki näyttää paremmalta! Kyllä se siitä kasvaa kovaa vauhtia!! Pidän peukkuja tukankasvatukselle :)

    VastaaPoista
  14. Oon lukenu sun blogia jo pitkään, mutten vissiin koskaan oo sulle mitään kommentoinut aikaisemmin. Mun mielestä sä vaan oot niin älyttömän rohkea kun puhut sun elämästä niin avoimesti ja annat sitä tietoutta sairaudesta, ja nämä hiuskuvat kyllä tuovat niin paljon esiin miten rohkea ihminen sä olet! :) Mun mielestä sulle sopii älyttömän hyvin nuo kaikki hiustyylit, ja sun pitäisi olla älyttömän ylpeä, että oot uskaltanut lähteä ilman sitä peruukkia(tällä en tarkoita, että olisit jotenkin ruma ilman sitä) vaan uskallat olla mitä sä oikeesti olet, vaikkakin sairauden uuvuttamana. Tykkään erityisesti sun positiivisesta asenteesta, ja siitä, että jos jollakin on ongelma sua kohtaan, se on niiden ongelma! Tsemppiä tukan kasvatukseen ja muutenkin, tuossa viimeisessä kuvassa ainakin näytät upealta, ja sulle sopii älyttömän hyvin tuo lyhyempi tukka :) Sun asenteesta pitäisi monen ottaa mallia, ja niinkuin itsekin kirjoitit, hiukset on vaan hiukset, ne kasvaa!

    VastaaPoista
  15. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  16. Voi pupusein, oot ihan yhtä upee ilman tukkaa ku tukan kanssakkii! <3 P.S Miusta tuo lyhyt tukka on aika söpö ;)

    VastaaPoista
  17. Vitsi miten nopeesti nuo hiukset kasvaa takasin!!
    Oot niin ihan energisen näkönen!
    Hei miten muuten sie saat tuon kävijälaskurin näkyviin tuonne ylös? :D

    VastaaPoista
  18. oon seurannu sun blogia jo vaikka kuinka kauan, ja oikeesti, oot reippain ja positiivisin ja ilosin ihminen mitä tiiän!! susta saa niin maailman ihanimman kuvan tän blogin kautta, että en kestä! oot aivan uskomattoman kaunis, ja niin vahvan ja aidon olonen! toi on niin väärin mitä oot joutunu kestää, ja monet kerran oon itkeny ku lueskelen sun tekstejä, enkä voi ees kuvitella miltä susta on tuntunut/tuntuu... halusin vaan sanoo, että ihailen sua ihan uskomattoman paljon, oot saanu mut ajattelemaan tosi monesta asiasta eritavalla ja oon oppinu sun kautta arvostamaan monia asioita! oikeesti oot aivan uskomattoman ihana♥!!

    VastaaPoista
  19. Anteeksi että vastaan vasta nyt kommentteihin, olin pari päivää Helsingissä enkä päässyt kännykällä tänne Bloggeriin!

    Anonyymi,
    kiitti hirmuisesti! Tukka kasvaa kyllä kovaa vauhtia, oon ihan yllättynyt itsekin :)

    linnea,
    voooi miten ihana kommentti! Miusta on tosi hassua, että pidät minua rohkeana koska toisinaan miusta tuntuu että oon kaikkee muuta paitsi rohkee! Oon todella, todella otettu kauniista sanoistasi, lämmittää mieltä jokainen tällainen kommentti!! <3

    Emilia,
    kiitti kamu! <3 Miustaki tää tulkka alkaa olla ihan semisöpö kohta, kuhan tää vielä vähäsen kasvaa :)

    Vveerraa,
    kiitos paljon! <3 Kävijälaskurin saa näkyviin ku klikkaat ulkoasu-palkkia ja sieltä "lisää gadget" ni tulee sellanen lista mistä voit valita sieltä sen kävijälaskurin=)

    Viltsu,
    mielettömästi kiitoksia! Tuun aina niiiiiiiiin hyvälle tuulelle, kun tuiki tuntemattomilta ihmisiltä tulee tällaisia ihania kommentteja :) Kaikki noi kohteliaisuudet saa mut melkein punastumaan! Kiitti vielä hirmuisesti ja oikein hyvää kevättä <3

    VastaaPoista
  20. elina oot mailman ihanin ajattelen sua aina ku kuvittelen oman pienen mailmani kaatuvan kuinka sä jaksoit taistella ja voitit jotain minkä on nii moni hävenny oot nuori ja tuut samaan viel ihanat kultakutris takas oon varma siitä , ihana et mailmas on sunlaisia aitoja ihmisiä , :) <3

    Hyvää kevättä

    t:tiia

    VastaaPoista
  21. Anonyymi,
    kiitti paaaaljon, Tiia! :) Tosi nättejä sanoja, menen vähän hämilleni aina jos joku kehuu... :D Miekin toivon että saan joskus vielä noi "kultakutrit" takaisin, mutta sitä odotellessa aion tykätä näistä lyhyistä hiuksista :) Hyvää kevättä sinulle ja kiitti vielä ihanasta kommentista <3

    VastaaPoista
  22. Oi olipa kiva postaus :) Olet ihana:)

    VastaaPoista
  23. Anonyymi,
    vooi kiitos :) itse olet ihana!

    VastaaPoista
  24. Sulla on niin nätit kasvot, ettei sitä kauneutta voi edes hiusten lähtö pilata! :)
    Mulla itellä ei luonnostaankaan ole enempää hiuksia kuin sulla on tuossa kuvassa, jossa sulla on hiukset letillä. Että kaikki on suhteellista. :)
    Mutta sun blogi on aivan ihana, ihan kuin valaisit iloa elämään ja tää tosiaan muistuttaa huomaamaan elämän pienet hyvät hetket. En voi ees käsittää, mitä kaikkea oot joutunut kokemaan, mutta hienoa, että jaat sun kokemukset ja ajatukset muille. Näistä on varmasti paljon apua ihan kaikille, jotka täällä tätä elämää yrittää elää. :)
    Voimia sulle, jatka samaan malliin!

    Ja tosiaan, lyhyt tukka on naisellinen, hitto vieköön joku Cosmo! Kyllä naisesta naisen tekee ihan muut jutut kuin hiukset.. :D

    VastaaPoista
  25. Iida Maria,
    kiitti tosi paljon kivasta kommentista! :) You absolutely made my day!

    VastaaPoista
  26. Minulla on ollut vaikeaa hiustenlähtöä sairauden/sairauksien (ei syöpä) takia nyt yhdeksän vuotta. Kyllä se aika paljon itsetunnolle ottaa. Ongelma on sekä hiusten vähäisyys (alle puolet normaalista) että se, että pää on täynnä niitä lyhyitä kasvavia hiuksia, jotka sojottavat ja törröttävät. Masentavinta on se, ettei loppua ole näkyvissä, kuten syöpäpotilaalla yleensä on. Peruukkia olen miettinyt jo vuosia, mutta kun hiuksia kuitenkin on vielä, vaikka ne näyttävätkin kauheilta...

    Varmasti hieno tunne, kun hiukset lopulta kasvavat takaisin!

    VastaaPoista
  27. Maija Haavisto,
    ai kamala :( Ihan varmasti ottaa itsetunnolle! En voi kuvitella miten pahalta susta tuntuu ajatella, ettei tolle hiustenlähdölle näy loppua. Peruukki kannattaa hankkia varmuuden varalta, tai ainaki peruukin pitäminen nosti välillä miun itsetuntoa ku sain taas tuntea ne pitkät hiukset olkapäilläni... Ja olo oli muutenkin paljon nätimpi peruukki päässä! Mutta siis sehän on makukysymys, joku tykkää ja toinen ei. Mutta suosittelen kokeilemaan jos vaan vähänkin uskallusta löytyy :)

    On kyllä hieno tunne huomata, että tukka kasvaa takaisin! Oon ihan innoissani. Tsemppiä sulle ja hyvää kesänodotusta!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)