keskiviikko 31. toukokuuta 2017

ROCKABYE BABY


Kuva nt-ultrasta maaliskuun alusta (rv 12), nyt mennään jo raskausviikolla 24 + 1 

Koskaan ei voi tietää, mitä elämässä tapahtuu seuraavaksi. Se, jos jokin, on samaan aikaan sekä pelottavaa että ihanaa. Olen vajaan vuoden sisällä esimerkiksi asunut ulkomailla, tullut takaisin Suomeen, eronnut, juhlinut villisti muutaman kuukauden ja tavannut uuden ihmisen. Ennen kaikkea olen kuitenkin rakastunut tuohon pieneen ihmeeseen, joka tälläkin hetkellä potkii sisälläni niin, että vatsa tärisee. Talvi ja alkukevät olivat henkisesti raskasta aikaa, mutta nyt tilanne on se, että asun jälleen Joensuussa (vihdoin!) ja pohdimme komeamman puoliskoni kanssa, milloin saisimme aikaiseksi viedä viimeiset muuttorojut varastoon ja nakuteltua taulut paikoilleen.

Vauva oli yllätys. Yllätys, joka laittoi meidän kummankin suunnitelmat uusiksi sillä samalla sekunnilla, kun tikkuun piirtyi kaksi punaisena helottavaa viivaa. Se ei kuitenkaan tee tuosta pienestä, tällä hetkellä 30cm mittaisesta vauhtihirmusta, yhtään vähemmän rakastettua. Häntä odotetaan saapuvaksi niin paljon, että välillä päivät ja viikot tuntuvat vain matelevan. Laskettu aika on syyskuun puolivälissä ja vaikka haluaisinkin jo saada oman pienen syliini, niin toivon, että hän malttaa odottaa siihen asti rauhassa. 

Niin. Jos joku tammikuun alussa olisi sanonut minulle, että näin tulee tapahtumaan, olisin luultavasti nauranut hänet hiljaiseksi. Tässä sitä nyt kuitenkin ollaan ja pakko on kyllä todeta, että onneksi ihmisen raskausaika on niinkin pitkä kuin 9 kuukautta! Kovin paljon on ollut opeteltavaa, ajateltavaa, tuskailtavaa, iloittavaa ja järjesteltävää. Uuden kodin nurkat alkavat hiljalleen täyttyä vauvan tavaroista - olemme saaneet ystäviltäni hirvittävän määrän pienenpieniä vaatteita, sitterin ja unipesän. Monta hankintaa täytyy vielä tehdä, mutta onneksi tässä on vielä kesä aikaa toimia. Kahdella opiskelijalla ei ole varaa tarjota lapselle hirveästi materiaa, mutta rakkautta, lämpöä ja turvaa senkin edestä. Sitä tarjoavat myös tulevat isovanhemmat, jotka ovat kokeneet vauvauutisen myötä pienen höpsähtämisen ♥ 

Kaiken kaikkiaan vauvaa odottaa täällä minun ja poikaystäväni lisäksi aikamoinen komppania. Vähiin käyvät sanat, kun haluaisin kiittää esimerkiksi ystäviäni kaikesta siitä tuesta, jota he ovat minulle kuluneen kevään aikana osoittaneet. Niin syvää on kiitollisuuteni. 


Toinen vuosi yliopistossa alkaa olla taputeltu ja aivan varmasti tulen muistelemaan kaikkea tätä hyvällä. Opettajuus tuntuu edelleen omalta jutulta, mutta sen tarkempi muoto hakee ehkä hieman itseään. Olen tyytyväinen, että kaiken myllerryksen keskellä sain kasaan kiitettävän määrän opintopisteitä ja monialaisten harjoittelut suoritettua. Kävin koko ajan myös töissä ja sain toimia viikon ajan ihan oikeana opettajanakin 2-luokalla. Tästä vuodesta jäi paljon ihania muistoja ja tietotaitoa käteen, joten nyt voin hyvillä mielin keskittyä kesän ajan vielä töihin ja jäädä sitten elokuussa mammalomalle. Ikävöin opiskeluporukkaamme jo nyt, mutta "onneksi" Savonlinnan kampus kuitenkin lakkautetaan ja saan nää tyypit Joensuuhun syksyllä 2018 eli voin jatkaa opintojani heidän kanssaan.


Olen kirjoittanut tätä postausta kaksi päivää. Pyyhkinyt sanoja ja kappaleita pois, muotoillut ne uudelleen ja uudelleen. On niin hankalaa ilmaista tiivistetysti kaikki se, mitä viime kuukaudet ovat pitäneet sisällään. En malta odottaa, että saan olla äiti maailman täydellisimmälle pienelle tytölle. Vielä nyt silittelen häntä vatsani läpi, mutta ihan pian hän on täällä ja meillä on koko loppuelämä aikaa nähdä ja kokea yhdessä.

: Elli ja nalle

Ja koska tämä blogi on alunperin perustettu syövän takia, niin täytynee mainita siitä, että maaliskuussa kävin Meilahdessa viimeisissä kontrolleissani. Minut todettiin terveeksi ja kontrollointi jatkuu enää aikaistetun mammografian merkeissä lähempänä kolmeakymmentä ikävuotta. Tässä se nyt sitten oli, meitsin syöpä. Voi vitsi oikeesti. 

16 kommenttia:

 1. Hyvänen aika sentään! Aivan ihania uutisia!! Valtavan paljon onnea!

  Luota siihen, että elämä kannattelee. Nuorehkona äitinä ei aina ole helppoa. Omat lapseni ovat jo kouluikäisiä ja vieläkin minulta usein kysytään miksi hankin lapseni alle 25-vuotiaana. "Mä oon 45 kun ne muuttavat pois kotoa" vastaan ja se neljäkymppinen leikki-ikäisen äiti menee hiljaiseksi. ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! <3 Oon aina tiennyt, että haluan lapsia ja mielellään vielä suht nuorena - en ehkä ajatellut sen hetken olevan juuri nyt, mutta näillä mennään ja vauva saa tulla. Aurinkoista kesää sinulle!

   Poista
 2. Juuri pari päivää sitten mietin mitä sinulle kuuluu nykyään! Kylläpä sinulla on nyt elämä myllerryksessä ja muutoksessa, onneksi tällä kertaa mukavan asian vuoksi :)

  Olen seurannut tarinaasi miltei alusta asti ja ihana kuulla, että syöpätarinasi on tullut toivottavasti lopulliseen päätökseen <3 Juttujasi on ollut mukava lukea, toivottavasti käyt välillä vielä päivittelemässä kuulumisia, vaikka ne eivät syöpään liitykään!

  Kaikkea hyvää teidän uudelle perheelle, ja paljon onnea odotusajalle<3 Olet ansainnut kaiken hyvän elämääsi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihanasta kommentista ja onnentoivotuksista! <3

   Hauskaa, että jotkut vielä muistavat tämänkin blogin olemassaolon. Itse kun selailen omia vanhoja tekstejäni, niin välillä iskee myötähäpeä... :) Niin sitä vaan kasvaa ja kehittyy ihmisenä vuosien myötä. Haluaisin kovasti kirjoittaa useammin, mutta tämä blogi ei ehkä tunnu sille enää luontevimmalta paikalta. Aika näyttää, mutta enköhän käy täällä välillä päivittämässä kuulumisia.

   Ihanaa kesää sinne ja kiitos vielä!

   Poista
 3. Ihan valtavasti onnea!!! <3 Löydytkö muuten instasta? Olisi ihana seurata iloista eloasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos nunnuliina! <3 Instaa miulla ei oo, mutta snäppiä käytän nimimerkillä elinahenriikka. Lisää miut ihmeessä siellä, jos siultakin snäppi löytyy :)!

   Poista
 4. ONNEA!!! Oon niin onnellinen sun puolesta :') ihan mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Kiitos tuhannesti! Onhan tämä jännää, mutta just niin mahtavaa!

   Poista
 5. Apua, miten paljon ihania uutisia!
  ONNEA!

  -Jossu

  VastaaPoista
 6. Hei! Ihan näin aluksi mielettömän paljon onnea pienestä prinsessasta! Olen seurannut blogiasi pitkään, välillä ihan peläten että kirjoittaminen loppuu. Ymmärrän, että blogin alkuperäinen tarkoitus oli purkaa tunteita syövästä ja se ehkä liittyy tiettyyn aikakauteen elämässäsi. Mutta nyt kun uusi upea aikakausi alkaa, olisi ihanaa lukea myös juttuja raskausajan kuulumisista :) olet onnesi ansainnut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hurjasti! <3 Nimenomaan tätä blogia kohtaan liittyy niin paljon syöpätuntemuksia, että oonkin miettinyt et onko tää enää oikea paikka kirjoittamiselle. Toisaalta tämä blogi on elänyt kanssani enemmän tai vähemmän aktiivisesti just ne "kipuvuodet" eli ne ajat, jolloin mulle on sattunut ja tapahtunut kaikista eniten. Ihanaa kuitenkin, että täällä vielä porukkaa käy! Ajattelin juuri nyt kirjoitella taas uutta postausta - eihän sitä tiedä, vaikka tää kirjoittaminen tästä taas ottaisikin tulta siipiensä alle :)

   Poista
 7. OnneaOnnea! Odotin kovasti milloin kirjoitat seuraavan kerran. Ihana yllätys :) Onnea pienelle ja jaksamisia tulevalle äidille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti kauniista kommentista ja ihanaa kesänjatkoa siulle! :)

   Poista
 8. Superpaljon onnea! :)

  Oon käyny aina pari kolme kertaa kuukaudessa täällä kattomassa, ootko kirjottanu kuulumisia. Nyt oli kyllä superiso, mutta iloinen, ylläri luettavana! :)

  Jaksamista raskausaikaan ja mukavaa kesää! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva! <3 Mukavaa kesää myös sinnepäin!

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)