tiistai 17. tammikuuta 2012

Se on vaan yks peruukki, hei...

... nii että terveisiä teille kahdelle yläkoululaiselle tytölle, jotka hyvinkin "huomaamattomasti" kommentoitte toisillenne mun peruukkia tänään :--) Mikäli oli tarkoitus, etten kuule teidän juttujanne, niin epäonnistuitte siinä. Kahen metrin päästä huomaa teidän päännyökyttelyt ja toljotuksen aika selkeesti.

Mun niin teki mieli napauttaa siinä tilanteessa jotain teille, mutta hillitsin itseni hoksattuani, etten välitä pätkän vertaa puhutteko mun peruukista vai ette. Siitäkin huolimatta tuli vähän epämukava olo, ehkä en oo ihan täysin vielä tottunu siihen että ihmiset kattoo. Ihan ku oisin joku sirkuksesta karannu eksoottinen eläin tai jotain :D

Mut anyway, mä tykkään peruukistani ja tuun sen kanssa toimeen. En kuiteskaa jaksa sitä välttämättä joka päivä käyttää, joten välillä saatan tulla ihan omalla tukallani kouluun. Nyt oon ollu muutaman päivän kuiteki peruukki päässä, ja oon saanu uuden kutsumanimen "barbie". Sitä se pitkä, vaalee peruukki teettää :--)

Tuun huomenna postaa paremmin, nyt oli vaa pakko tulla lähettää noille yläaste-tyttölöille lämpimiä terveisiä! Samat terkut voisin välittää myös sille tyttöporukalle, joka jutteli kaupassa leipähyllyn toisella puolella suht kuuluvalla äänellä miusta ja miun taudista, ja puolet niistä osotti välistä minuu ja jatko sitten selittämistä. Mulla oli kuulokkeet kyllä korvissa, mutta musiikki pausella joten... :--D Tiiän kyllä, että pidän julkista blogia ja tosi moni Joensuustaki lukee tätä, mut ite käyttäytyisin tollasessa tilanteessa vähän hienovaraisemmin. Varsinkin, kun en tuntenu ketään niistä tytöistä, en edes nimeltä enkä naamalta.

Tulkaa juttelemaan mulle face to face, jos haluatte. Osoittelu ja epämääräinen supiseminen kun saa kenet tahansa tuntemaan ittensä oudoksi :) En mie pure.

♥: Elli

21 kommenttia:

 1. Hei älä niistä välitä. Se siun peruukki on just aivan sairaan nätti ja luonnollinen. Tänään ihailin sitä tanssireeneissä ku näytit iha prinsessalta siinä! :)

  VastaaPoista
 2. noniiinpä, näytät siinä hyvältä !:) älä välitä tommosista !

  VastaaPoista
 3. Löysin eilen blogisi ja jään lukemaan :). Mutta ei helvetti, miten ihmiset kehtaa tollain jutella?? En mä ainakaan kehtais mun kaverille sanoo jostain vieressä olevasta ihmisestä et "onks toi hei tol peruukki?!!", koska se ihminen voi ihan oikeesti kuulla.. Itselläni on vaikea ihosairaus (ihan vaan atopia kylläkin), ja naamani on ku punapersepaviaanin perse välillä..on todella ärsyttävää tuntea kun ihmiset välillä oikeesti kattoo tai sanoo jotain "mitä sul on naamas HYI!, "oo varovainen en haluu mtn tautii sulta" ".. Ja itse en voi meikata ollenkaan niin sitten aina bileissä jne huomaan, että muut kokevat sen välillä niin etten vaan vaivaudu panostamaan itseeni.

  Mutta älä välitä. Ihmiset tuskin tarkoittavat pahaa, eivätkä he varmastikkaan vaan tuu ajatelleeks et ihan oikeesti voit kuulla ja se voi saada sun olon..epänormaaliksi tai oudoksi, "joukkoon kuulumattomaksi" (ainakin mulla nuo fiilikset).. Ja ei muut voi ymmärtää/tietää millasta on sairastaa syöpää, en tiedä itsekään kun en ole sairastanu ja toivottavasti en sairasta koskaan!

  Ja sä oot pienestä kaupungista, niin olen mäkin tosin muutin pois :D. Pienes kaupungis varsinki noi juorut kulkee ihan tajutonta vauhtia.. Muistan ku meillä oli yläasteella joku tyttö, jonka keho oli täynnä palovammoja ja arpia ilmeisesti ihosiirteistä. Ni eikö kaikki puhunu et mitä sille on tapahtunut (usean version kuulin), ja toljotti sitä. Sellasta se on, mutta ei vaan pidä välittää!! Ja mitä vitun outoo jossai peruukis ois, uutistenki lukijat käyttää niitä :D?

  Tsemppiä sulle :)

  VastaaPoista
 4. Älä välitä niistä ! :) ja sanot suoraan vaan päin naamaa! Mä oikeesti tiiä ton tunteen, tosin eri asiasta, kun kaikki aina tuijotti mun mahaa, ne puhus kans tooosi huomaamattomasti ja tuijotti suoraan silmiin samalla kun tökkis toisiaan ja "kuiskis" et hei kattokaa tota sielt se tulee. Porukka kurkkis toistensa olkapäitten yli et kaikki varmasti näkee. Mä menin siihen eteen sit seisomaan ja vedin villatakin pois edestä ja sanoin et no tässä on, tuijottakaa niin pal ku sielu sietää ja jos on jotain kysyttävää niin vittu kysykää, ei tarvii selän takan puhuu ku en oo mitenkään tätä salaillu. Näkeekö kaikki nyt varmasti? Sen jälkeen ne ei enää kehdannu kuiskia :D

  VastaaPoista
 5. Tollaset ihmiset on niiin ARGRGGGHHH. Oon ite sellanen, et otan aika helposti itteeni ku huomaan, että joku tuijottaa, osottelee ja hihittelee. Mut ei vaan pitäs välittää! Tsemppiä♥

  VastaaPoista
 6. Moikka Elina !

  Oon lueskellu tätä siun blogia siitä lähtien kun tän Facebookiin linkitit, nyt aattelin et pakko kommentti heittää :) Täytyy vaan sanoo et on ihan huikeeta seurailla, kun se superiloinen ja niin ihailtavan sosiaalinen kripakesän tyttö tuntuu vaan vieläkin elämänilosemmalta =) Oot niitä tyttöjä joilla on se hymy, joka valaisee koko maailman. Ja tää siun asenne, se on vaan jotain sellasta, mistä jokaisen pitäis ottaa mallia. Siulta kans löytyy paljon enemmän rohkeutta kun näiltä tän postauksen tytöillä...

  Eipä tässä nyt tän ihmeellisempää kun et Keep up the good work, girl ! :-)

  Tsemiä, vaikket sie sitä hirveesti taida tarvitakaan!

  VastaaPoista
 7. aattelin kommentoida ja sanoo että miten ihailtavan vahva tyttö oot vaikka oot kokenu tollasia vastoinkäymisiä! :) ja tosiaankin tollasista yläkoulun tytöistä ei kannata välittää, koska ne ei vaan tajuu että kaikki tollanen supattelu yms on niin helppo huomata

  VastaaPoista
 8. Anonyymi,
  hihi, voi kiitos! :) Välillä musta tuntu et se peruukki lähtee pyörähdellessä ihan omille teilleen, mutta kyl se pysy sit loppujelopuks päässä :D

  Ansma,
  <3

  Anonyymi,
  iteki ihmettelin tota tyttöjen käytöstä. Kyllä mie ymmärrän, että huomio kiinnittyy, jos erottuu vähän massasta. Mutta se, että ei voi pitää niitä mölyjä mahassaan ees sen aikaa, ettei juoruumisen kohde oo lähettyvillä, osoittaa miu mielestä aikamoista tilannetajuttomuutta :D Tai siis, ite en ainakaan ikinä kehtais puhua kenestäkään tolleen sen kuullen.

  Yritän kovasti olla välittämättä, mut kyl ne silti aina vähän vihlaisee, en voi sille mitään... Henkisesti ku on terve ja vahva olo, niin toivos että oisin sellanen myös ulkoisesti eikä ihmisten tartteis katella vinoon.

  Emilia,
  voin vaan kuvitella, että suakin on tuijotettu... Koska myönnän sen iteki, että jos vastaan tulee tosi nuoren oloinen odottava äiti, niin kiinnitän siihen huomiota. Mut aika törkeetä on lähtee tolleen kuiskimaan, ihan ku oisit tän maailman ensimmäinen teiniäiti? Huhhuh. Oot tehny tosi rohkeesti, ku oot menny suorilta sanoo niille et sua ärsyttää tollanen! :)

  Sanssu,
  kiitos♥! Ja mmm-m, mieki yritän olla välittämättä mut se ei aina onnistu ihan niin hyvin ku toivoisin. Ehkä mun pitää yrittää kehittyä tässä asiassa=)

  Mona,
  kiitos ihan huipusta kommentista! :) Laitoit hymyilemään!! Hihi. Ilmoittele jos oot käymässä täällä päin joskus, niin mennään vaikka kaffelle tai jotain, ois kiva nähä pitkästä aikaa:--)

  Anonyymi,
  ihania sanoja, kiitän! (= Onneks yläkoululaisillekin tulee jossain vaiheessa se aikuistuminen...

  VastaaPoista
 9. EliNALLE: Hienosti otit tilanteet vastaa propsit siitä. Ja sehän on yks ja sama mitä jotku apinat susta juttelee, käy sääliks jossei oo muuta tekemistä heillä..

  Apinoille: Elina ei pure, mut mie kyl jos ette osaa olla kunnolla :)

  VastaaPoista
 10. Tuli mieleen semmoinenkin, että voihan se olla, että ne tytötkin on jopa ihailleet sinua - ainakin pohimmiltaan, ovatpa sitten pukeneet sen sanoiksi tyhmällä tavalla, tai ehkä mukana voi myös olla hippunen tulkintaa sinun osaltasi. (Ja tämän tulkinnan perustan havaintoini esim. itsestäni; kun olen vähänkin epävarma jostain asiasta itsessäni, näen ympäristön reaktiot moninkertaisena, niinkuin varmaan muutkin ihmiset omalla kohdallaan. Eli en tarkoita, etteikö tilanne olisi voinut olla epäasiallinen, mutta haluan muistuttaa, että mukana voi olla myös omaa tulkintaasi. :))

  Löysin blogisi vasta ja luin ihan kokonaan. Olet ihan mieletön pakkaus tuossa elämänilossasi ja taistelutahdossasi. Aivan ihana. Ja voin kuvitella, että herätät myös huomiota ja keräät katseita - nimenomaan valoisuudellasi, aurinkoisuudellasi, kauneudellasi, rohkeudellasi. Olitpa sitten peruukin kanssa tai ilman. Jatka vaan samalla linjalla huolimatta siitä mitä vastaan tulee. Toivon sinulle kaikkea mahdollista hyvää tässä elämässä.

  VastaaPoista
 11. Anonyymi 21:49,
  ahhahaha kuinka söpö ja hauska kommentti, nauroin tälle! Kiitos :--D♥

  Anonyymi 21:52,
  siis joo on todellakin aivan mahdollista, että siinä oli mukana mun omaa tulkintaa myös! :d Myönnän kyl sen, et mulla on joskus tapana ehkä vähän ylidramatisoida asioita. Mut kyl ne tyttöjen kylmät, ehkä jopa vähän ylimielisetkin katseet piirtyi mun verkkokalvoon aika hyvin... En sit tiiä tosiaan, että tulkitsinko ne supinat väärin, mutta ikävältä se kuitenki tuntu.

  Ja höpö, miten upeita sanoja sie suot miulle! Itse en pidä itteeni mitenkään erikoisena, mutta ihana että muut voi nähdä miussa tuollasia hienoja puolia :) Kiitos tosi paljon kommentista ja kehuista! Ja samoin, kaikkea hyvää myös siulle :>

  VastaaPoista
 12. turpiin semmosille

  t.jose

  VastaaPoista
 13. En ikinä oikeastaan kommentoi kenenkään blogeihin mitään, mutta nyt on pakko. Ei huhhuh miten lapsellisia ihmiset osaakin olla.. Mutta on niin ihailtavaa miten vahva oot, älä vastasuudessakaan jaksa välittää tollasista yhtään!! Girl you rock! :D

  VastaaPoista
 14. Moikka Elina!
  Ite opiskelen kans kans Joensuussa, tosin yliopistossa jo. Syksyllä 2010 mulle todettiin kilpirauhassyöpä, nyt jo terveen paperit onneksi. Voidaan käydä joskus vaikka kahvilla juttelemassa tai muuten vaan olemassa, tai sit ku täytät 18 niin voidaan mennä baariin. Voin myös lisätä sut fb:n kautta kaveriksi jos saan sun nimen?
  Itelle ainaki oli (ja edelleen) vaikeaa ku en tuntenu ketään muuta nuorta joka olis sairastunu vastaavaan ja olis saanu jutella sellasen ihmisen kanssa joka ns tietää mistä puhuu.
  Terkuin Sara

  VastaaPoista
 15. Anonyymi 20.53,
  noniinpä José!!

  Anonyymi 21:00,
  sanoppa muuta :---D Ja hihi, kiitos kovasti!:)

  Anonyymi 21.24,
  joo hei ihan ehottomasti ois kiva käyä kahvilla tai jotain ja jakaa kokemuksia! :) Mut en haluu mun sukunimeä tänne blogiin mitenkään näkyviin, niin laita mulle vaikka meilii elppa-@hotmail.com ni vaihetaan siellä sit sukunimetki :D Kiva, että löysit mun blogin jotakin kautta ja kommentoit! Ois oikeesti huippua tavata.

  VastaaPoista
 16. kun oot epävarma siitä peruukin käytöstä, ni suosittelen vilkasemaan vaikkapa tän tytön blogia http://www.cupcakexcouture.org/
  se käyttää ihan pelkistä ulkonäkösyistä peruukkeja ja todistaa ihan hyvin sen ettei peruukki näytä epäluonnolliselta :) ja jos se peruukki tuntuu liian sellaselta epäluonnollisen "muoviselta" ja kiiltävältä ni sitä voi talkata pörrösemmäks!

  VastaaPoista
 17. Anonyymi,
  kiitti vinkistä! Kävin kattoo ton blogin ja siel oli kyl kivoja peruukkeja :) Tota talkki-juttua en tiennykään, pitänee testata joskus!

  VastaaPoista
 18. Mulla oli ihan blondit hiiskut ensi ja sittekö olin vähäaikaa koulusta pois ja ilmestyin sinne mustissa pitkissä hiuksissa nii yks kaveri tuli kysyyn et oonko laittanu hiustenpidennykset :D vastasin vaa että joo, pappa betalar :D

  Jotenki yllättävää että täälä meijän tuppukyläsä tuntuu välillä että kaikki tuntee kaikki mutten oo kertaakaan kuullu minkäälaista supattelua :o Vaa jännä sinänsä, jotku ihmiset vaa luulee että tää jotenki tarttuu tai jotain... Elä välitä niistä yhtää! Ja oon varma että sun peruukki on hieno :---)

  Supatusvapaata viikonloppua!

  VastaaPoista
 19. Hönö,
  joo miulta on kans tultu kysymään että oonko värjänny hiukset :DD Ja osa pojista tuskin ees on huomannu että käytän peruukkia. Sitä ite vaan suurentelee aina asioita päässään... :)

  Ehkä teillä siellä "tuppukylässä" osataan käyttäytyä paremmin ku täällä..! Vaikka Joensuukin on suht iso, ni silti musta tuntuu et ihmiset vilkuilee ihan sama mihin meen. :d Pitää vaa yrittää olla välittämättä. Hyvää viikonloppuu siulleki!:))

  VastaaPoista
 20. Löysin just äskön tän sun blogis ja se on varma että tästä saat yhen uuden lukijan :)

  VastaaPoista
 21. Anonyymi,
  kiitos tosipaljon! :)) Ja tervetuloa seurailemaann :>

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)