keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

FOOD

Kun oma pärstä ei miellytä, voi aina kuvata pelkästään ruokaa. Mulla on taas joku ihme ulkonäkökriisi part 84718341 menossa, joten kameralle hymyileminen ei oo ollu ykkösenä mielessä. Siksi filmirullalta löytyykin lähinnä vain parin viime viikon ateriat kuvien muodossa, ja jaan ne nyt teijän kanssa.


 Mun ruokavalio koostuu nykyään lähinnä wokeista ja salaateista. Kasvikset ja vihannekset on parasta mitä tiiän, ja oon löytäny rakkauteni pinaattiruokiin uudelleen. En oikeesti oo mikään kokkikolmonen, vaan pikemminkin multa löytyy peukalo keskeltä kämmentä keittiöhommissa. Toisaalta nautin kyllä kokkaamisesta - miusta on tärkeetä nähdä ja valmistaa ruoka itse niin pitkälti kuin mahdollista. Siks en tykkää eineksistä, koska epäilen aina niiden sisältöä.


En syö juurikaan pastaa tai perunaa, mutta en myöskään välttele niitä. Kaapista löytyy kyllä täysjyvämakaroonia, mikä on kyllä ihan hyvää. Mulla alkaa vaan sattua usein massuun syötyäni vehnätuotteita. Mistähän se johtuu? En oo aiemmin ollu näin herkkä esim. gluteenille.



Mulle on oikeestaan sydämen asia syödä suhtkoht terveellisesti. On ollu aikoja, jolloin oon mättänyt naamariin paljon epäterveellisempää ruokaa kuin nykyään. Sen myötä oonkin huomannut, että jos syön esim. roskaruokaa, se tuntuu heti kropassa että mielialassa. Turvottaa ja äkästyttää, siitä tulee ällö olo. Suosinkin siis lähinnä kevyttuotteita, marinoimatonta kanaa, niitä kasviksia ja vihanneksia, maitotuotteita ja hedelmiä. Hiilareita saan myslistä ja aamupuurosta, protskua kananmunista. Ruisleivän päälle levitän Beceliä ja wokkipannuun voin sijasta ruokaöljyä. Ikuisia lemppareitani pastan/perunan korvaamisessa ovat couscous ja kvinoa, niiiiiiiiin hyvää ja terveellistäkin! Kokeilkaa ihmeessä, jos ette oo aiemmin maistelleet.




Oon aina pitänyt itseäni vähän herkkupeppuna, mutta nyt kun mietin tarkemmin, en ees herkuttele usein ainakaan millään epäterveellisellä. Karkkia tekee mieli joskus, ja silloin sallin itselleni namuja kohtuudella. Sipsejä tms. en syö ja limpparia juon hyvin harvoin. Pullaa saa vaan mummon luona, eli valitettavan harvoin.




En mee väittämään, että ruokavalioni olisi täydellinen, mutta se toimii mulle. Jos syön näin, voin hyvin ja energiaa riittää normielämän lisäksi treenaamiseen. Syöpä avasi tässäkin suhteessa silmiäni: omilla valinnoillaan voi vaikuttaa omaan oloonsa ihan järkyttävän paljon. Osaan arvostaa terveyttä ja tavallista jaksamisen tunnetta reilusti enemmän kuin aikaisemmin, ja pyrin maksimoimaan sen voiman määrän syömällä oikeaoppisesti. Mie liputan terveiden elintapojen puolesta hamaan tulevaisuuteen saakka, koska mikään herkku, tupakka tai alkoholiannos ei maistu yhtä hyvältä kuin henkinen ja fyysinen tasapaino omassa kropassa.


Tän postauksen punanen lanka tais kadota jo hetki sitten, mutta anyway tarkotus oli noiden kuvien jakamisen lisäksi ilmoitella, että i'm back in business ja teen teille huomenna vielä yhen spesiaalipostauksen syövästä. Stay tuned! Ja hei jos teillä on heittää mulle jotain kivoja reseptejä ja ruoanlaittovinkkejä, niin otan ne hirveen mielelläni vastaan!! :)

: Elli 

9 kommenttia:

  1. Anonyymi,
    oho! Hyvä ku korjasit, ihme kirjotushärö :--D

    VastaaPoista
  2. Voi helevetti oon ite paastolla ja sitten luen ja kattelen herkkullisia kuvia tällasesta! Ite oon kamala herkuttelija, joka viikko tulee syötyä hesesafkaa, noutoruokaa, karkkia ja useimmiten tulee nautittua alkoholia yms enkä jotenkin osaa päästä niistä eroon joten mun vaihtoehto on paastoominen vaikka ei se mikään laihdutuskeino ole! :)

    VastaaPoista
  3. Ihanan näkösiä ruokia! tekee mieli tehä jotai tollasta salaattia :D itellä alko viime kesänä joku pakkomielle salaateista missä on paljon kaikkee mahollista :)!

    VastaaPoista
  4. Hyvännäköisiä annoksia! Salaateistakin saa tosi erilaisia, kunhan vaan vähän jaksaa nähdä vaivaa mielikuvituksen käyttämiseen. Valitettavan usein ainakin itse tulee käytettyä samoja raaka-aineita ja vasta kun ne alkaa kyllästyttää, älyää että voishan salataattiin laittaa vaikka mitä muutakin kun perus tomaatti, kurkku, salaatti (vaikka nekin hyviä onkin) :)

    Bataattisosekeitto on oma uusi suosikkini. Kaikenlisäksi se on helppoa. Bataatit kuoritaan, keitetään ja soseutetaan (pienessä määrässä keitinlientä) ja sekaan vaikka loraus kermaa tai miks ei maitoakin. Raejuuston kanssa ihan herkkua.

    VastaaPoista
  5. Veikkaisin että sun vatsakivut voi johtua ihan vaan siitä että nyt jos syöt harvemmin vehnää niin elimistö ei oikein osaa käsitellä sitä? Tai jotain siihen suuntaan :D

    VastaaPoista
  6. Reseptejä kehiin noihin salaatteihin! Nom!

    VastaaPoista
  7. http://musclegainsblog.blogspot.fi/2011/07/ronnie-colemans-get-huge-program.html siinä ois reseptiä innokkaimmille :) tossa on terveelline ja hyvä päivä setti, jossa on carbit ja prodet kohillaa!!

    VastaaPoista
  8. Sanssu,
    äääh auttaako paasto mitään? Miulle tulee entistä kovempi himo kaikkeen ruokaan jos jätän syömättä:D Tottakai annoskokoa voi ja pitääkin säädellä,mutta miulla ei toimi paastoominen ollenkaan:D Ja hei dont worry, näitä miun kuvien ruokia voit syyä huoletta, ne on tavan terveellistä ruokaa, mitä keho tarttee energiakseen:)

    kata,
    joo mieki innostun varsinki kesäsin aina vaan kaikesta vihreestä ruuasta, just niinku salaateista ym! Johtuneeko siitä että kesällä on yleensä niin kuuma, ettei tee mieli syyä mitään lämmintä :D

    Maisa,
    kiitti vinkeistä hei! En oo vielä kyllästyny salaatteihin, mutta ehkäpä otan neuvostasi vaarin ja kokeilen noita bataattiruokia, niin en ehdikään kyllästyä salaatteihin ;) Kiitti vinkeistä!

    Anonyymi,
    siis varmaan se on just siitä syömättömyydestä kiinni, kuvittelisin. Koska ei se kai mitään keliakiaa voi olla,vai voiko :D Hmmhmm täytynee ottaa selvää!

    Anonyymi,
    voisin yrittää iskee yhen reseptin ainaki johonki väliin :) Ei noissa mitään kummosta yleensä oo - salaattia, keitettyä couscousia (1dl kiehuvaa vettä, 1dl suurimoita, anna hautua 5min), sipulia, kevytfetaa, kanaa tai katkarapuja, kurkkua. Tai mitä nyt kaapista sattuukaan löytymään:D Joskus laitan vähän salaattikastiketta, mutta en kyllä oikeestaan ees tykkää siitä ku sit ruoka ei maistu millekään muulle ku sille kastikkeelle. Ja onhan se aika kaloripitoistakin :(

    Anonyymi,
    huoh Antti

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)