perjantai 13. huhtikuuta 2012

Jälleen yksi kivi pois sydämeltä!

En ole täällä blogin puolella hirveesti asiasta huudellut, mutta mulla epäiltiin pitkään olevan jotain häikkää munuaisissa/virtsanjohtimissa, jonka takia munuaisten ympärille kertyy vesiallas, joka voi estää munuaisen toiminnan. Minua on ahdistanut koko asia siitä asti, kun siitä mulle kerrottiin eli useamman kuukauden jo. Lääkärit vakuuttelivat kyllä, ettei se liity imusolmukesyöpään mitenkään, mutta se epätietoisuus MITÄ siellä sitten on painoi mieltä. Mulla pyöri päässäni jo kaikki mahdollisuudet virtsanjohtinten syövästä munuaisen vajaatoimintaan asti.

No, tänään pääsin vihdoin ja viimein tutkimuksiin asian tiimoilta. Aamulla mulle tehtiin munuaisten isotooppikuvaus. Aluksi piti kitata paljon vettä, sitten iskettiin kanyyli käsivarteen (mun ympärillä oli loppujen lopuksi 5 hoitajaa, ja ne yritti vuorotellen survoa sitä piikkiä mun laskimoon, joka teki temput ja meni piiloon heti kun huomasi piikin lähestyvän) ja suoneen radioaktiivista ainetta. Puolessa välissä kuvausta sain elimistööni jotain myrkkyä, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa eli toisin sanoen täyttää virtsarakon nopeasti. Voin vannoa, etten ole koskaan aiemmin kokenut niin jäätävää vessahätää kuin tämän tutkimuksen aikana. Ihan oikeesti, tuntui että olisin pidätellyt kaksi päivää ja että lasken alleni hetkenä minä hyvänsä. Tutkimus oli pakko keskeyttää 3 min etuajassa, koska mun oli PAKKO päästä vessaan. Ihmisten ilmeet käytävillä oli mielenkiintoisia, kun juoksin pää kolmantena jalkana tutkimushuoneesta klosettiin housut hädin tuskin jalassa :--D Että silleen, hienosti nolattu taas, Elina!

Tutkimus jatkui kuitenkin vielä parin minuutin makuuasentokuvauksilla (eka osio oli siis istualteen), jonka jälkeen sain lähteä kotiin. Juoksin sen myrkyn takia seuraavan tunnin aikana 4 kertaa vessassa... Äsken mulla oli sitten aika urologille (joka tutkii miestentautien lisäksi myös siis virtsatietauteja, informaatioksi vain), ja koko tapaaminen kesti ehkä minuutin. Urologi totesi vaan: "Siellä ei ole mitään virtausesteitä, kaikki ok. Munuaisten rakenne on sulla synnynnäisesti erilainen. Tää oli tällä selvä, mäne kotias siitä."

Kaikki, jotka on joskus pelänneet oikeasti terveytensä puolesta, tietävät sen tunteen kun saa hyviä uutisia. Musta tuntui kirjaimellisesti siltä, että jokin todella painava epämääräinen monsteri otettiin pois mun sydämeltä. Kyyneleet nousi silmiin jo siinä urologin vastaanotolla, ja kun kävelin pois sairaalarakennuksesta, mun askeleet olivat höyhentäkin kevyemmät. Kaikki on hyvin, ja mun munuaiset toimii just niin kuin niiden pitääkin. Ei luoja mikä fiilis!

Nyt mulla on jännitettävää enää tuo toukokuinen syöpäkontrolli. Jos sieltä ei löydy mitään epämukavaa, niin pistän oikeesti pirskeet pystyyn. Kutsun kaverit ja sukulaiset viettämään meille iltaa ja juhlitaan sitä, että a) kesä alkaa ja b) oon finally terve! Sitä ootellessa ;)

Just nyt mulla on hirveen hyvä mieli ja olo mitä mainioin. Mua ei ees haittaa, että tästä postauksesta tuli tylsä ja kuvaton, koska ulkona paistaa aurinko ja mua hymyilyttää. Elämä voittaa.

♥: Elli

8 kommenttia:

 1. Oon tänään kans ollu kontrollissa, laitettiin tippan kautte jotain ainetta suoneen joka alko tekeen kuumaa tunneta kurkkuun ja sellasta tunnetta niinku pissat olis tullu housuuhin. :DD jännitinki siinä ku kuvaukset loppu et oonko kuiva :DD kuiva olin onneksi.
  Mahvava juttu, et sun munuaisissa ei ollu mitään ! =)

  VastaaPoista
 2. Sekalaista, sekalaista, sekä hyvää että pahaa, mutta ainapa koira vieköön, hyvä kuitenkin täällä päällimmäisenä keikkuu, ja tämä elämän retkutus käy laatuun, käypä se. - Aleksis Kivi -

  Suukko ja rutistus hyvin, hyvin huojentuneelta äidiltäsi! Lav juu.

  VastaaPoista
 3. Jeee, onnee ettei munuaisis oo mitää vikaa!

  VastaaPoista
 4. Hyvä perjantai 13 sentään jollakin :-)

  Ite sain viime syksynä virtsatietulehduksen ja pahan kuumeen samaan aikaan. Alaselkä oli älyttömän kipeä monta päivää, ja kerkesin jo pelätä munuaisaltaan tulehdusta, mikä ei olekaan enää niin pieni tauti kuin virtsatietulehdus. Sitä ei onneksi ollut ja tauti meni antibiooteilla ohi.

  Hyvä, jos ei munuaisissa ollut mitään vikana, ne on kuitenkin tärkee osa ihmiselimistöä. Terveyttä koskevat hyvät uutiset on kyllä aina ihan superjuttu. :-)

  Ps. näytit ulkoisesti tosi iloiselta ja onnelliselta noissa lomakuvissa, toivottavasti fiilis on myös siulla sisäisesti semmonen, kivaa kevättä!

  VastaaPoista
 5. katariina,
  joo toi TT-kuvaus on tuttu mullekin, ja edessä taas toukokuussa... Se tunne on ihan kamala ku tuntuu että tulee housuun :DDD Hahahaaa. Toivotaan ettei sun kontrolleista löydy mitään!

  mama,
  jou äippä, älskar dig också!!

  jemppuQ,
  hihi jee kiitti! :---)

  mancy,
  no on sullaki ollu syksyllä jännät ajat! Mun kaveri sai kans tos vähä aika sit virtsatietulehduksen ja voin kyllä siitä valituksen määrästä päätellä että se on kivulias tauti.... Toivottavasti vältyn siltä ite jatkossakin :D Kiitti kehuista ja kyllä mulla oli tosi hyvä fiilis siellä reissussa ja on edelleen! :) Tästä tää elämänlaatu taas lähtee paranemaan.

  Anonyymi,
  <3

  VastaaPoista
 6. hyvä!

  t. kiara-täti, joka on ollut vähän pimennossa.

  VastaaPoista
 7. Kiara,
  eikö ookki ihan mahtava juttu!! Oon niin iloinen :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)