tiistai 13. toukokuuta 2014

Hakuna matataNää on mun parhaita päiviä koska vietän niit niin 
et on menevii ja tulevii kuka niitä murehtii 
On niin paljon niit jotka leuka rinnas kuleksii 
kattoen mihin siit on 
Mun ei tarvi kun nähä sut ja se pelastaa mun koko viikon 
ja sit vaan ylläpidän hyvii viboja 
Ei pienist jutuista jaksa poltella hihoja 


Mä oon aina unelmoinu isosti
tai sit en oo koskaan vaan kasvanu isoksi
Jokainen meist tallaa tavallaan
jos se tuntuu hyvältä niin antaa palaa vaan
Välillä pitääkin vähän tyriä
kokemus tekee niistä hetkistä hyviä


Miljoona vuotta (meripihkahuone) - Solonen & Kosola, keskimmäinen kuva weheartit

Olen aina ollut hyvin tapahtuma-altis persoona, tapaturmista puhumattakaan. Milloin minut on kiidätetty ensiapuun partioleiriltä, milloin laskettelurinteestä. Välillä tuntuu, että kaksi jalkaani ovat minulle liikaa - sen verran usein tervehdin maankamaraa lähietäisyydeltä. Valehtelematta puolet housuistani ovat rikki tai paikatut polvesta, ja valkoiset Converseni ovat pinttyneen tummat (tultuani nurinkurin mutaista mäkeä alas).

Kompuroimisten lisäksi tunnun kerääväni sattumia puoleeni kuin magneetti. Huithapeli-luonteellani on varmasti suuri vaikutus tähän, koska jostain syystä löydän itseni usein tilanteista, joihin en kuvitellut koskaan päätyväni. On jouduttu vaihtamaan auton rengasta aamukuudelta tienreunassa, matkustettu ystävän kanssa sikiöasennossa takakontissa ja käytetty kokkaillessa rypsiöljyn sijasta epähuomiossa lamppuöljyä. Ja tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, kysykää vaikka läheisiltäni.

Viimeisin ryssimäni asia oli niinkin vähäpätöinen juttu kuin pääsykokeet. Hain yhteishaussa luokanopettajaksi Helsingin yliopistoon ja olin aivan satavarma, että VAKAVA-koe järjestetään 5.6. Olin pyytänyt kyseisen päivän töistä vapaaksi ja henkisesti valmistautunut vasta kuukauden päästä olevaan koitokseen. No, kuinkas ollakaan - edellisenä iltana minulle selkeni, että VAKAVA-koe onkin 6.5. eli seuraavana aamuna! Olin pienessä päässäni kääntänyt numerot 5 ja 6 väärinpäin, ja minun täytyi tietenkin mennä tuona oikeana koepäivänä töihin.

Eihän siinä sitten muu auttanut kuin yrittää kääntää harmistus "voitoksi". Märisin ensimmäisen illan sitä, kuinka en koskaan tule saamaan ammattia, kun en kykene edes pitämään yhdestä päivämäärästä huolta. Luuseri mikä luuseri, ikätoverini lähestyvät luultavasti eläkeikää kun minä vietän fuksivuottani. Siinä vaiheessa voin taputtaa itseäni olalle ja todeta: "Job well done, Elina."

Onneksi mulla riittää töitä nyt niin kauan kuin haluan, etten joudu ihan tyhjän päälle vaikka pääsykokeet missasinkin. Aion myös hakea täydennyshaussa ehkäpä sosionomiksi (ja tatuoida oikean koepäivämäärän otsaani). Ajattelin, että välivuoden aikana löytäisin kadonneen opiskelumotivaationi, mutta vielä niin ei ole käynyt. Huhuu, missä olet...? Mulla ei ole intohimoa opiskella eikä puhdasta tiedonjanoa mitään tiettyä alaa kohtaan. Silti haluaisin päästä kouluun - ihan vaan sen takia, että olisin yhteiskunnan silmissä jotain muutakin kuin säälittävä ylioppilas, joka putosi kelkasta heti kirjoitusten jälkeen.

Lopetan tämän postauksen näihin tunnelmiin, jotta muistan kehittää itseäni. Tarkemmaksi, huolellisemmaksi ja vähemmän säheltäväksi. En halua aina mokata, kun minulla on mahdollisuus näyttää ja todistaa kykyni. Haluan olla aikuinen ja ottaa vastuun tekemisistäni... tahdon saavuttaa jotain! Tätä menoa niin ei tapahdu, joten jatkossa pääsykokeisiin päntätessäni aion palata tähän postaukseen ja muistaa, kuinka inhottavalta tuntui mokata oman huolimattomuuteni takia. Go with the flow -asenteesta kun voi joskus olla enemmän haittaa kuin hyötyä.

♥: Elli

20 kommenttia:

 1. Tsemppiä! Väliinputoaja-fiilis on ihan kamala, mutta älä sure. Moni lähtee opiskelemaan vasta lähempänä 30 ikävuotta, joten et ole laisinkaan myöhässä! Ehkä välivuosi (onni onnettomuudessa) avartaisi mieltä siitä, mitä haluaisit lähteä intohimoisesti opiskelemaan. :-) Ja aina on tosiaan mahdollista hakea syksyn täydennyshaussa, joten nou hätä!

  Terv. opiskelija joka toivoisi pitävänsä välivuotta tenttiahdistuksen keskellä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! Toivotaan, että joku visio tulevaisuudestani kehittyisi nyt tämän seuraavan välivuoden aikana, jos en siis pääse täydennyshaussa kouluun. Tsemppiä tentteihin, ihan kohta on kesä!

   Poista
 2. Elliii, hae ihmeessä sosionomiksi Metropoliaan niin näemme sitten joka päivä!!!! Jee :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oispa ihanaa!! Nähdään ihan liian harvoin :( Never say never ;)

   Poista
 3. Haha mäki muistan ku sut partioleiriltä kiidätettii jonnekki, toinen oli se ku puukol sohasit sormee ja toinen se ku minä sulle vahingos pähkinöitä syötin :DD voi niitä aikoja..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tätä kyseistä legendaarista partioleiriä muistelin, kun kirjotin postausta... :D On muuten vieläkin monen sentin pituinen arpi peukalossa siitä puukosta! Noh, tekevälle sattuu ja tarpeeks kun sattuu niin siihen tottuu, vai miten se menikään ;)

   Poista
 4. Jos varallisuus antaa periks niin aina voi alottaa avoimen puolella jos vaan on ala jotenkin selvillä, eipä tartte ekana opiskeluvuonnakaan sitten niin repiä kun on jo osa opintopisteistä plakkarissa..

  Ja henkilökohtaisesti en ottas sitä välivuotta niin raskaasti, parempi hankkia vähän työ- ja elämänkokemusta eikä vaan sännätä suoraan koulusta kouluun ja olla sitten valmistumisen jälkeen ihan shokissa yhteiskuntaan palaamisesta :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, en tullut ajatelleeksikaan tuota avointa yliopistoa. En ees muistanut, että semmoinen vaihtoehto on olemassa! Täytyy tosiaan pistää korvan taakse, kiitos vinkistä :)

   En ottanut tätä ensimmäistä välivuottani raskaasti, koska ihan tietoisesti jätin hakematta kouluun vuosi sitten. Halusin pitää rennomman vuoden, koska lukioaika meni syövän ja muiden kriisien takia aika sumussa. Nyt olen antanut aikaa itselleni ja keskittynyt niihin asioihin, joista itse pidän. Pelkään vain, että tämä yksi välivuoteni venyy nyt ensin kahteen ja sen jälkeen ties kuinka moneen vuoteen. Kouluun hakemisesta tulee vuosi vuodelta vaikeampaa, "kynnys" siihen ikäänkuin nousee. No, täytyy nyt yrittää kuitenkin ottaa kaikki ilo irti tästä hetkestä! Kaikesta löytyy jotakin hyvää, ehkäpä tästäkin.

   Poista
 5. mun mielestä välivuosista ei oo ainakaan haittaa :) itse yhden pidin lukion jälkeen ja koin sen vaan hyvänä, nyt koulussa moni suoraan lukiosta tullut kaipaa sitä! enkä usko että sullakaan venyy välivuosi :) kyllä se opiskeluinto varmasti jossain kohin syttyy taas, mulla ainakin tuli sitten vasta kun koulupaikka varmistui, asenne ennen sitä oli vähän niin ja näin opiskelua kohtaan mutta kun pääsy varmistui hypin innosta!
  ja toisaalta jos nyt pääset johonkin ja ala ei tunnukaan omalle, niin sitten vaan vaihtaa alaa! se on paljon helpompaa kun on päässyt kouluun sisään. ja tosiaan monet valmistuu ja aloittaakin koulut vasta lähempänä 30! toki siinä on se että sitte opiskelet niiden "junnujen" kanssa siellä, mutta oikeesti sitä ei enää vanhempana useinkaan huomaa että joku on vaikka 5 vuotta nuorempi :)
  Tsemppiä sun vuoteen, varmasti suunnitelmat selkiytyy sen aikana:) viimeistään silloin kun sitä vähiten odotat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon tsemppaavasta kommentista! Ihanaa, että te olette täällä muistuttamassa minua ettei mikään valinta tai valitsematta jäänyt asia ole lopullista. :) Kivaa kevättä sinulle!

   Poista
 6. No voih, odottelinkin tietoa mihin olet hakemassa, mutta en ole kehdannut kysyä. Kerroithan sinä kun sen aika oli.

  Mutta avoimeen vaan! Maksaa 10 e per opintopiste, eli on kyllä halvempaa suorittaa niitä työn ohessa täydellä palkalla kuin opintorahalla 300 e/kk. Luokanopettajan opintoja voi suorittaa perusopinnot 25 op ja lisäksi kasan kaikenlaisia muita opintoja sekä haluamasi sivuaineen. Luokanopettajilla näyttää olevan ihan vapaavalintainen. Käytännöstä en sitten tiedä kannattaako ottaa joku kouluaine tai esim. psykologia tai mediakasvatus vai voiko lukea oman halunsa mukaan vaikka talous- tai ravitsemustiedettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi vitsi, kiitos paljon infosta! Täytyy tosiaan miettiä tuota avointa yliopistoa, jos en täydennyshaussakaan pääse mihinkään.

   Poista
  2. Niin ja se katto on 300€, eli tarvii maksaa vaan 30 opintopisteestä, sen jälkeen opintopisteet avoimessa ei maksa mitään :) Silleen oli ainakin kun mä kävin avoimessa ammattikorkeessa kaks vuotta sitten

   Poista
  3. Hei! Avoimen yliopiston syksyn opetustarjonta on nyt julkaistu. http://www.avoinyliopisto.fi/urlhaku.aspx?queryid=f277bc51-c1d2-4a99-baf3-d8c696ab3fbc
   Todellakin suosittelen, että alat työn ohessa opiskella tuolla. Opinnot hyväksytään täysimääräisesti tutkintoon kun siirtyy varsinaisen yliopiston puolelle.

   Poista
 7. Itse kävin osallistumassa tuohon VAKAVAan (hain myös mm. luokanopettajaksi Helsinkiin) ja koe oli aivan uskomaton. Kysyttiin kysymyksiä, joita en olisi voinut edes kuvitella kysyttävän... Jollet oo jo katsonut koetta, kannattaa ehkä nyt yrittää tehä se ja tutkia tarkkaan :) siitä on hyötyä sitten ens vuodelle, jos haet uudestaan.

  Tsemppiä! Oma kokeeni meni niin huonosti, että taitaa mennä töitä tehdessä ensi vuosi itsellänikin :D ens vuonna mennään sitten yhdessä kouluun, eiks vaan?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kattelin tota koetta ja kieltämättä aika kinkkisiä kysymyksiä oli. Mun piti lukea osa niistä paristi läpi, ennen kuin tajusin edes mitä siinä kysytään! Lueskelin ennen hakemistani noita edellisten vuosien VAKAVA-kokeita ja ei ne tuntuneet ihan yhtä haastavilta. No, riippuu varmaan vähän vuodesta :--) Toivottavasti sulla meni kuitenkin koe hyvin, vaikka toiselta tuntuukin! Ja haha kyllä, viimeistään ensi vuonna päästään kummatkin sisälle opettajakoulutukseen ;)

   Poista
 8. Lueskelin tän blogin hiljattain kokonaan ja olit kirjottanu yhessä postauksessa että sulle oltiin sanottu, että sulle voi jäädä kuiva suu loppuiäks, nii jäikö se suu kuivaks? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, ei jäänyt. Sitä tosiaan manailtiin, että suu jää rutikuivaksi, mutta en huomaa mitään eroa entiseen :) Silloin sädehoidon aikaan erittyi normaalia vähemmän sylkeä, mutta ei sekään sietämätöntä ollut. Tää on vissiin kuitenkin tosi yksilöllistä - yhdellä tutullani on edelleen ongelmana kuiva suu, vaikka hoitojen päättymisestä on jo muutama vuosi.

   Poista
 9. Suosittelen kyl sosionomi koulutusta! Vaikka oisit ees vain tuon välivuoden siellä niin se avartaa mukavasti omaa maailman katsomusta - mulla ainaki omassa koulussa. Ja hei kuulin jostakin että koulunkäynninavustajan tutkinnosta saa jotain plussaa kun hakee kasvatusalalle opiskeleen! Saattaa olla ihan huuhaata mut who knows, ehkä voisit käydä sen tässä välivuoden aikana? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, mikä ettei! Se koulunkäyntiavustajan koulutusko on vain vuoden mittainen...? Täytyy googletella tätä vähän. Kiitti vinkistä :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)