keskiviikko 24. helmikuuta 2016

AS LONG AS I CAN FEEL THE BEAT

Viimeisen puolen vuoden aikana on tullut juhlittua kyllä koko edellisen vuoden edestä, huh huh sanon minä! Olin tottakai kuullut, että opiskelijoilla on paljon bileitä, mutta että ihan näin paljon... Oon kuitenkin sitä mieltä, että nyt on otettava tästä iästä ja elämäntilanteesta kaikki ilo irti. Tykkään tanssia ihan sikana, joten oon aina valmis uusiin bailuihin :-D 

Tän kuun aikana ollaan käyty esimerkiksi Kuopion haalaribileissä kuuntelemassa JVG:tä ja viime viikonloppuna Rovaniemellä kaikkien Suomen opettajaopiskelijoiden talvipäivillä. Kuopio on tuttu kaupunki, mutta Rovaniemellä kävin nyt ensimmäistä kertaa. Oon ihan fiiliksissä! Voisin hyvin kuvitella asuvani siellä. Rovaniemi tuntui myös kovin isolta paikalta verrattuna Savonlinnaan...? Ens vuonna talvipäivät juhlitaankin sitten täällä meidän kotoisassa Savonlinnassa, wuhuu. Näin sunnuntaisesta reilun 10h bussimatkasta yhä vähän tokkuraisena olevana kuulostaa ihan hyvältä, että ensi vuonna ei tarvitse lähteä paria korttelia kauemmas juhlimaan. Vaikka oli siellä bussissakin kyllä kivaa, ainakin menomatkalla...

Miulla ei tainnut olla mitään oikeeta asiaa, josta teille turista, mutta vapaaillan kunniaksi halusin avata blogin. Vähensin työvuorojeni määrää viime syksystä, sillä meinasin vetää itseni piippuun heti näin opintojen alussa jo. Koska vapaa-aikani on nyt lisääntynyt, niin oon alkanut taas urheilla pitkästä aikaa kunnolla. Vitsit miten hyvä mieli siitä tuleekaan! Mun kunto on laskenut kuin lehmän häntä tenniksen lopetettuani, joten välillä spinningissä on oikeasti meinannut lentää oksennus. Oon vielä niin jäärä luonteeltani, että jos asetan vastukset heti tunnin alussa tietylle tasolle, niin en varmasti laske niitä, vaikka mikä olisi. No mutta, onpahan loppupäivän hyvä olo ainakin taattu, jos ei muuta!

Kouluhommat sujuu ja maistuu - oon saanut yllättävän hyviä arvosanoja tenteistä ja kuviksen portfolionkin ensimmäisellä yrittämällä läpi. Meillä on kevät täynnä erilaisia ryhmäprojekteja liittyen esim. tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämiseen opetuksessa ja tutkivaan oppimiseen. Kurssi kurssilta miusta tuntuu enemmän siltä, että tää on just miun juttu. Huomaan nykyään tarkastelevani lähes kaikkea uudesta, pedagogisesta valosta. Iltalehden nettisivujakaan en voi lukea ilman, että peilaisin sieltä jotain koulumaailmaan tai opettaja-minäni muodostumiseen. On jännää nähdä itsessään niin paljon muutoksia jo tässä vaiheessa, vaikka aloin vasta alle vuosi sitten lukea pääsykokeisiin.

Tulin kotiin pari tuntia sitten ja oon siitä lähtien kököttänyt tässä koneella. Äsken söin päivälliseksi eilisiä bataattiranskalaisia ja kanaa, ja nyt funtsin lähtöä joko salille tai lenkille. Saas nähdä, saanko ahterini tästä ylös vai jääkö tän päivän sporttailut vaan ajatuksen tasolle. 

Kuullaan taas!

: Elli

13 kommenttia:

 1. Ihanaa, että olet taas palannut blogin pariin! Luulenpa, että ainakin näin pidempään blogiasi seuranneita kiinnostaa ihan tällaiset arkisetkin höpinät :) Missä vaiheessa opiskeluja teillä alkaa ensimmäiset ope-harjottelut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tosi kiva kuulla! :) Meillä oli jo eka kuukauden mittainen harjoittelu loppusyksystä. Mie suoritin sen 6-luokalla ja pidin myös muutaman tunnin yläkoulun puolella. Seuraava (ja kuulemani mukaan kaikista haasteellisin) harjoittelu on sitten kolmantena vuonna :)

   Poista
 2. Voi että kun oisin tiennyt että olet kans talvipäivillä! Oon lukenu sun blogia melko alusta asti ja ois ollummahtava törmäillä!:) terkuin Rollolainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voieii! Ens vuonna sitten törmätään täällä Savonlinnassa ;) Toivottavasti sulla oli yhtä kivat talvipäivät kuin meillä! =)

   Poista
 3. Voisit hölkätä Joensuuhun <3

  VastaaPoista
 4. Oiii, googlettelin pitkään sun blogia kun en muistanut tätä nimeä! Viimeksi taisin lukea tätä vuonna 2012, kiva oli huomata että oot palannu takasin :) Ja hei, mulla ois tarkotus hakea tänä keväänä luokanopettajaksi. Koitko sen VAKAVA-aineiston lukemisen miten rankaks? Kuinka paljon ylipäätään luit? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! :) Hae ihmeessä luokanopettajaksi, on nimittäin ihan huippu ala kyseessä! Mie luin VAKAVAan omasta mielestäni suhteellisen paljon. Toki aina ois voinu tehdä ja lukea enemmän, mutta oon omaan panokseeni tyytyväinen. Luin muutaman viikon todella ahkerasti ja loput ajasta vähän silloin tällöin kun töiltäni ehdin. Tykkäsin lukea kirjastossa, koska siellä keskityin paremmin kuin kotona :) Luin ensin aina artikkelin läpi kahdesti - ensin selaamalla ja toisella kerralla ajatuksen kanssa. Sen jälkeen merkkasin yliviivaustussilla pääpointit ja avasin itselleni hankalia termejä. Viimeisenä kirjoitin muistiinpanot läppärillä. Muistiinpanoista tein sitten tiivistelmän koko aineistosta. Tää taktiikka toimi miulla, ja ainoana ongelmana itse koetilanteessa miulla oli ajanpuute - moni virheistä olisi jäänyt tekemättä, jos olisin ehtinyt funtsia vaihtoehtoja tarkemmin ja lopuksi tarkistaa vastaukseni.

   Ainiin, yks vinkki vielä! Jos et ole tilannut aineistoa vielä, niin suosittelen marssimaan sähköisen version kanssa johonkin liikkeeseen, jossa pystyy tulostuttamaan. Näin mie tein, kun Adlibriksestä ilmoitettiin, että VAKAVA-aineisto olikin myyty loppuun enkä tulisi saamaan kirjaani aikoihin. Kopiointiliikkeessä miulle kuitenkin tulostettiin koko aineisto kansilehteä myöten A4-kokoisena ja jätettiin sivujen reunoille runsaasti tilaa + riviväliä suurennettiin. Näin oli paljon helpompaa merkkailla juttuja aineistoon ja kirjoittaa sivuun mieltä askarruttavia kohtia.

   Tsemppiä tosi paljon lukemiseen! Eihän se mitään kivaa ole, mutta vaivannäön arvoista ;)

   Poista
 5. Voi miten kiva lukea kuulumisiasi pitkästä aikaa! :) Ihanaa, että otat kaiken ilon irti opiskelijaelämästä, niin se kuuluukin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla, kiitos! Todellakin tästä täytyy nyt nauttia, jotta on jotain mitä muistella sitten myöhemmin ;)

   Poista
 6. Kiara-täti täältä huudella töräyttää, että nyt olet sitten käynyt kotikaupungissanikin. Siinä alkuperäisessä, ainoassa oikeassa. Sinne palajan, jahka tässä asiat järjestyy (eli ehkä kymmenen vuoden päästä).

  Pidähän ihanainen lippu korkealla ja opiskele sekä nauti elämästäsi <3

  toivottaapi,
  Kiara-täti

  VastaaPoista
 7. Saako kysyä mitä sun poikaystävä opiskelee?

  VastaaPoista
 8. Tämäkin blogi näivettynyt kokonaan. Harmi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)