lauantai 3. toukokuuta 2014

Eilisen aurinko laskenut on länteen


 Rakastan kevättä. Ulkona kukoistavat pian lempimerkkini kesästä: heleän vaaleanvihreät koivun lehdet, jotka hiljalleen muuttuvat tummemmiksi. Löysin kirpputorilta raikkaan punaisen trenssin, josta tuli heittämällä uusi suosikkini. Mieli on väkisinkin hyvä, kun päällä on jotain pirteän värikästä.



Vappu meni rauhallisissa merkeissä. Istuttiin iltaa ystävän luona, ulkoilutettiin yo-lakkeja ja nukuttiin pitkään. Vappupäivänä kierreltiin hytisten keskustassa ja mussutettiin kirpeitä omenalakuja. Illalla kääriydyttiin vilttien alle Katsomon ja Netflixin kera. Oli kiva vain löhötä vähän aikaa.

Mulla on niin hyvä ja rakastettu olo, etten tiedä miten päin pitäisi olla. Halkean ihan pian! Heinäkuussa mulla on elämäni ensimmäisen kerran palkallista kesälomaa, mikä tuntuu pöhköltä. Viime kesän paiskin töitä ympäri vuorokauden, joten ajatus siitä, että saan vetää lonkkaa ja mulle vielä maksetaankin siitä, on ihan kreisi. Jipii!


Viime viikolla kyllästyin koko ajan silmillä oleviin hiuksiini ja kävin leikkauttamassa otsatukan. Mulla on vähän on-off-suhde otsikseen - toisaalta pidän siitä, mutta olen kuitenkin aina kasvattamassa sitä pois. No, vaihtelu virkistää ja onneksi tämä päänahka tuntuu puskevan tuota karvaa hirveellä tahdilla ulos, joten eiköhän sitä kohta olla taas saman otsis-ongelman edessä. Leikata vai antaako kasvaa, ääh.

Mulla soi päässäni Auroran biisi Eilisen aurinko. Siinä on jotain, mikä kolahtaa. Kävin äsken urheilemassa ja nyt möllötän sohvalla suihkunraikkaana kirjoittamassa teille tätä. Sinänsä huono juttu, koska 43 minuutin päästä pitäisi olla keskustassa moikkaamassa joensuulaista ystävää.

Huomenna juhlitaan poikaystävän synttäreitä kakkukahvien merkeissä. Koska mun kesä alkaa virallisesti aina vapusta, ajattelin pukea päälleni hameen ja laittaa jalkaan ballerinat.

Söpöä viikonloppua teille!

 ♥: Elli

11 kommenttia:

  1. ihanaa kuulla pitkästä aikaa sun kuulumisia nyt parista viime postauksesta!! oot sulonen, huippua että sulla menee niin hyvin :----) siun teksteistä tulee aina itekkin niin hyvälle tuulelle, oot sulonen tapaus :>> piähän oikeeen rentouttava kesäloma, sie oot sen niiin ansainnut!:> ihanaa kevättä sinne !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon kivasta kommentista! Mukava huomata, että blogia luetaan edelleen :) Hyvää kevättä sinulle myös!

      Poista
  2. Kiva kuulla sinusta.Apua ,
    en ensin "tuntenu" tuota otsatukkaista tyttöä tuossa kuvassa.Nauti lomasta.Hali.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaha, niin se vaan otsiskin muuttaa ulkonäköä! Kivaa vaihtelua. Lupaan nauttia lomasta (tule jo, tule jo!). Haleja takas!

      Poista
  3. Huippua kun oot taas kirjoitellu :) meinasin jo luopua toivosta, mut onneksi eksyinkin taas tänne! Kaikkea hyvää sulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, että eksyit :) Yritän päivitellä tätä nyt ees vähän, vaikka mitään aktiivibloggaajaa tuskin miusta enää tuleekaan. Kaikkea hyvää myös sinulle ja aurinkoista kevään odotusta!

      Poista
  4. Ihanaa että olet taas kirjoitellut tänne <3 ja niin nätti olet!! Kirjoittelin sulle jo keväämmällä nimimerkillä "Jansku" että sairastan samaa tautia josta puhut blogissasi.. No nyt on tasan 2kk viimeisistä solumyrkyistä ja sädehoitoakin enää viikko jäljellä, sitten kai pitäisi olla terve? Jännittää..!! Mut noista hiuksista.. omistin ennen sairastumista tosi pitkät, vaaleat hiukset, joita on ihan suunnaton ikävä :( ja nyt tuntuukin ettei tää tukka lähde koskaan kasvamaan.. ennen mulla kasvoi hirmu vauhtia hiukset, vähintään sen 1,5-2cm kk, ja nyt tuntuu ettei mitään tapahdu. Olen jo kuukauden päivät syönyt vitamiineja purkista ja hedelmiä ahminut ja jotain kasvua edistävää hain myös apteekista. Aurinkoista kevättä sulle!!! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Moi Jansku! Tulipas hyvä mieli, kun kerroit kuulumisiasi. Oon ihan superiloinen, että sulla on sytkyt nyt takanapäin ja enää muutama päivä säteitä jäljellä!! Niin se vaan elämä voittaa, jälleen kerran. Se on mahtava tunne se :)

      Kaljuunnuitko kokonaan? Mulla ei tippunut täysin kaikki hiukset, vaan jäljelle jäi vähän hipsuhapsuja (http://cancerchangedmylife.blogspot.fi/2012/04/story-of-my-hair.html ja http://cancerchangedmylife.blogspot.fi/2012/09/what-your-hair-is-telling-about-you.html löytyy vähän osviittaa), mutta täytyihän mun aloittaa tukan kasvattaminen kyllä aikalailla "puhtaalta pöydältä". Itse hieroin jotakin hiuksia kasvattavaa öljyä päänahkaani iltaisin. En nyt kuollaksenikaan muista sen öljyn nimeä, mutta miesten osastolta se oli ostettu ja tarkoitettu miesten hiusrajan vetäytymisen estämiseen, haha. Sen lisäksi söin Piimax-biotiinitabletteja, koska olin todennut ne toimiviksi jo ennen syöpääkin. Samaa mieltä olen edelleen, eli niitä voin suositella kyllä! Eräs ystäväni menetti myös hiuksensa ja hän koki saaneensa apua Priorin-kapseleista, joita myydään apteekeissa kuten varmaan tiedätkin. Aika hintaviahan ne ovat ja minulla ei ole niistä kokemusta, mutta tälleen vinkkinä heitän, että aina voi kokeilla!

      Tukka kasvoi takaisin ensin kuin untuvana, "vauvatukkana". Kaverit naureskelikin, että mulla kasvaa pumpulia päästä. Sitä haluttiin aina hipsuttaa, kun se oli kuulemma niin pehmoista :) Vasta parin kuukauden päästä tukka ikään kuin kovettui ja jatkoi kasvuaan normaalina, vahvana hiuksena. Yritin myös hieroa päänahkaa, jotta verenkierto vilkastuisi ja tukka kasvaisi nopeammin. En tosin tiedä, oliko siitä mitään hyötyä...

      Muistan kyllä varsin hyvin, kuinka välillä tuntui ettei tukka kasva ollenkaan. Otin kuitenkin valokuvia niin tiheästi, että niistä huomaan hiuksen kasvun. Aloitin kasvattamisurakan talvella 2012 ja jo keväällä 2013 tukka ylettyi olkapäille. Kamalin vaihe oli mielestäni ns. poikatukkavaihe, joka kesti varmaan puoli vuotta! Tukkaa ei saanut mitenkään laitettua ja koska otsis ei ollut tarpeeksi pitkä, niin jouduin aina pitämään pantaa tai jotain huivia päässä. Argh. Toisaalta mulla taisi olla vähän asenneongelmaakin siinä, joillekinhan sopii lyhyt ja sporttinen poikatukka oikein hyvin, mutta musta tuntui että näytin ihan pallopäältä. Sitten yhtäkkiä huomaisn, että tukkahan menee oikeesti ponnarille ja rohkenin jopa jättää lisäkkeet YO-juhlissa kampauksestani pois.

      Tää taisi mennä nyt jaaritteluksi, mutta pointtini on että sen alun "hitauden" jälkeen ainakin mulla tukka hurahti hetkessä rutkasti pituutta! Toki tämä on yksilöllistä. En osaa oikein muuta ohjetta antaa, kuin että: kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä, kärsivällisyyttä. Tiedän, että odottavan aika on hyyyyyyyvin pitkä ja hiusten kasvatus on yksi pitkäveteisimmistä projekteista!! Mullakin tässä kesken edelleen, vaikkei tukka häiritsevän lyhyt olekaan. Voin lohduttaa, että kun se tukka sieltä takaisin tulee, niin se tulee vahvana ja paksuna! Ainakin mä rakastan tätä uutta reuhkaani sydämeni pohjasta saakka. :)

      Tsemppiä vielä viimeiseen puristukseen taistossa Hodgkinia vastaan! You go girl <3

      Poista
    2. Kiitos paljon neuvoista <3 :) kävin nyt ostamassa myös öljyä päähäni ja piimaxeja oon syöny kohta kuukauden + muut vitamiinit. En tiedä oisinko kaljuuntunut täysin mutta kyllästyin yhdessä vaiheessa siihen että aamuisin tyynyliina oli täynä hiuksia, lukuunottamatta lattiaa, joka paikkaa.. äidin ystävä sitten veti hiukseni kokonaan pois :´( toisaalta olihan se vanha tukka huonossa kunnossa ja ohentunut värjäyksistä, joten ootan nyt vaan innolla tämän uuden tuloa!! :) Vieläkun pääsisin lenkille ilman pipoa tai jotain huivia.. Voisikohan sulle kirjoittaa johonkin vähän "yksityisemmin" ?

      Poista
  5. Eipä mitään, hyvä jos niistä oli jotain apua! Ja joo, tiedän ton kyllästymisen siihen tukan tippumiseen.. Mulle "kivuliaimpia" hetkiä oli suihkussa käynnit, kun viemäri meni ihan tukkoon ja hiuksia kuivatessa pyyhe täyttyi hiustupoista. =/ Näin jälkikäteen ajateltuna olisin säästynyt paljolta henkiseltä kivulta, jos olisin vetäissyt heti hiukseni pois. Jotenkin sitä vaan halusi pitää kaksin käsin niistä kamalista viimeisistä hapsuista.

    Pistä mulle vaikka sähköpostia osoitteeseen elinahenriikka@outlook.com, sieltä tavoittaa ehkä parhaiten :) Olisi kiva jutella enemmän, kohtalotovereita kun ollaan :)

    VastaaPoista
  6. TODISTUKSENI

    Kiitos artikkeli! Se koskettaa syvästi sydäntäni, koska olen viime aikoina käynyt läpi jotain vastaavaa asiassa. Nimeni on Anna Anderson Iso-Britannia, en koskaan usko rakkauteen loitsuja kunnes koen tohtori Samuel Oduduwa temppeliin, ja kun hän heittää rakkauden loitsu minua, minun Ex aviomies, joka jätti minut ja 2 lapsemme on 3 vuotta kutsui minut anteeksi kipu, että hän on aiheuttanut minulle ja tähän päivään asti elämme onnellinen perhe, jos tarvitset oikea paikka ratkaista ongelmasi i neuvoja voit ottaa yhteyttä DR ODUDUWA SAMUEL on oikea valinta. Hän on hieno mies, joka on loitsuja vuosien kokemuksella, ja hänen loitsu on ehdottomasti haittaa ilmaiseksi. hän loitsuja eri tarkoituksiin, kuten:

    (1) Jos haluat ex takaisin.
    (2) jos sinulla on aina pahoja unia.
    (3) Haluat edistää omassa toimistossa.
    (4) Haluat naiset / miehet juosta jälkeen.
    (5) Jos haluat lapsen.
    (6) [Haluat olla rikas.
    (7) Et halua sitoa miehesi / vaimo olla sinun ikuisesti.
    (8) Jos tarvitset taloudellista tukea.
    (9) Herbal hoito

    Ota hänet tänään: dr.oduduwasamuelhightemple@gmail.com

    Ystävällisin terveisin,
    Anna Anderson.
    dr.oduduwasamuelhightemple@gmail.com

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)