sunnuntai 2. syyskuuta 2012

My hands, they're strong, but my knees were far too weakTuunasin lukiokalenterin vähän enemmän itseni näköiseksi


Löysin kaapista unohtuneen t-paidan, joka istuu kuin nakutettu ja on ihan syksyn värinen


Eilen juhlistettiin ystävän 18-vuotissynttäreitä ensin kakkukahveilla ja illemmalla baarin puolella.


Annettiin kamulle lahjan lisäksi maailman siistein synttärikortti, Robin-palapeli ;)


Käytiin Jossun kanssa Kuopiossa ööööö viikko sitten? Nää on vaa jääny julkaisematta


Perjantaina täällä oli Joen Yö, jossa olin ensin töissä ja myöhemmin fiilistelemässä mm. kaverin bändiä. It was great evening!


Sain muistoksi sen nuoren syöpäpotilaan selviytymisoppaan, johon itsekin kirjoitin. Toivottavasti tosta on apua jollekulle!

Päivät vaan tulee ja menee enkä saa niistä otetta. Tuntuu, etten päätä mun elämästä tällä hetkellä oikeen mitään, vaan joku muu tekee kaikki päätökset mun puolesta. Tee tätä, tee tuota, niin kaikki menee hyvin. Jännitän kontrolleja: niihin on enää vajaa kaksi viikkoa. Samoin kirjoitukset on syyskuun puolivälissä ja nekin stressaa. Entä jos mokaan ihan täysin? Terveystieto on aineista ainoa, josta haluan hyvän arvosanan.

Mua väsyttää ihan koko ajan, vaikka nukkuisin 9 tunnin yöunia. Nukahtelen tunneilla eikä silmäluomet meinaa pysyä auki ees autokoulussa. Treeneissäkään en jaksa juosta. Se on outoa, koska jos mun kropassa ois kaikki hyvin, niin en ois näin väsynyt. Onneks mulla on verikokeet nyt alkavalla viikolla, josko sieltä löytyisi syy tähän ikuiseen uneliaisuuteen.

Kaikesta huolimatta mä tykkään syksystä, kirpeistä aamuista ja ruskaantuvien puiden välistä pilkistävästä auringosta. Tykkään pukea päälle villavaatteita ja lämmittää näppejä kuumaa kaakaomukia vasten. Adelen biisi Set Fire To The Rain aiheuttaa mulle kylmät väreet joka ikinen kerta, se on ihana. Kyllä tää tästä.

♥:
 Elli

14 kommenttia:

 1. Hei musta ois kiva jos tekisit postauksen noista sun lukiokirjotuksista :) esim. lukutekniikasta tms. varsinkin terveystieto mua kiinnostaa eniten koska sen aattelin itekkin kirjottaa !

  VastaaPoista
 2. Miullakin on oikeet kunnon kontrollit eli kuvaus reilun viikon päästä ja vaikka en sitä myönnäkään niin jännittää hiukkasen. Sitten saan nimittäin ihan oikeesti tietää oonko terve vain en vaikka itse jo ajattelen olevani terve. :)

  VastaaPoista
 3. Oot ihan supertyttö, musta tuntuu et selviit mistä vaan.♥

  VastaaPoista
 4. Jassu,
  hmmm voin tehä kyllä postauksen tuosta, jos se yhtään auttaa :) Ei mulla mitään erikoisia lukutekniikoita oo, mutta toki voin laittaa ne vähäiset vinkkini jakoon :) Pistän idean korvan taakse!

  Anonyymi,
  minuu jännitti ekat kontrollit ainaki ihan hirveesti :D Mahanpohjassa vaan muljahteli... Tsemppiä kontrolleihin, toivottavasti sieltä tulee hyviä uutisia! :)) Pidän varpaat ja sormet ristissä siun puolesta.

  Anonyymi,
  kiitos ihana ♥

  VastaaPoista
 5. Minä näin sinut joen yössä siinä standillä. En heti tajunnut, luulin sinua joksikin muuksi tutuksi. Hetken siinä kelasin ja sitten en oikein tiennyt mitä sanoisin ja sitten kaveri vedätti jo niin kaukana että piti vaan mennä. :D Jäi vaan harmittamaan. Olisin halunnut sanoa jotain - että luen blogiasi ja olet ihana.

  Toivottavasti kontrollissa on kaikki hyvin. Sanoisin rohkaisuksi, että voi tuo väsymys olla normaalia arjen käynnistymisen mukanaan tuomaa väsymystäkin - minulla ainakin on semmoista, tosin en nuku tarpeeksi. Toivon hartaasti, että kaikki on hyvin.

  Tsemppiä lukemisiin! :)

  VastaaPoista
 6. Anonyymi 11.16,
  asiaton kommentti.

  Sini,
  kiitos kovin! :)

  Anonyymi 13.35,
  joo siellähän mä olin! Ei se haittaa vaikka jäädyit, tuu toki seuraavalla kerralla moikkaamaan, jos bongaat miut jostakin :) Kiitos paljon ihanista sanoista ja piristävästä kommentista! Kaunista syksyä siulle :>

  VastaaPoista
 7. Itekin olin siun iässä tosi unelias (ja siis ihan terve), se kuuluu vissiinkin ikäkauteen valitettavasti. Mutta lupaan että muutaman vuoden päästä helpottaa :D (ei varmaan lohduta kauheesti vielä tässä kohtaa)

  VastaaPoista
 8. Joo ehdottomasti tuo terveystiedon kirjotuspostausta kehiin, iteki oon sitä nyt syksyllä kirjottamassa! :-)

  VastaaPoista
 9. Anonyymi 21.17,
  toivottavasti se kuuluu vaan tähän ikään... Koska muuten huolestuttaa oikeesti :( Ehkä tää tästä helpottaa syksyn kirjotusten jälkeen, kun suurin taakka putoaa hartioilta vähäksi aikaa pois! Kiitos kannustuksesta kuitenkin :>

  Anonyymi 21.37,
  yritän vaikka huomenna väsäillä sellaisen! :)

  VastaaPoista
 10. Mites tuo sädehoito on vaikuttanut? onko siittä jäänyt jotain "vaurioita"/"vikoja" jotka huomaa. esim. hedelmällisyyden laskua yms. ?!?

  VastaaPoista
 11. Anonyymi,
  ei vaikuta hedelmällisyyteen mitenkään :) Mua sädetettiin vain rintakehän ja kaulan alueelle, ja säteet osuivat osittain toiseen rintaani. Siksi mulla on kai astetta isompi riski sairastua myöhemmin rintasyöpään, ja mammografiassa pitää alkaa käydä aikaisemmin kuin normaalisti. Kaulan alueella säteet osuivat kilpirauhasiini, ja tulevaisuudessa on hyvinkin mahdollista, että mulle kehittyy kilpirauhasen vajaatoiminta. Vaiva on kuitenkin hoidettavissa yhdellä tabletilla per päivä, joten ei mikään iso juttu ole sekään :) Mullehan manailtiin suun kuivuutta, koska säteet tuhosivat myös sylkirauhasia, mutta mitään kuivumista en oo ainakaan vielä huomannut! Varmaan nuorella iällä on tässä ollut oma positiivinen vaikutuksensa. 3 viikon sädetyksen aikana suu tosin kuivui ihan vähän, mutta palautui nopeasti ennalleen. Silloin rintakehä myös punoitti ulospäin lievästi, mutta ei niin pahasti ettenkö olisi kehdannut pukea esim. sitä avonaista vanhojentanssimekkoa silloin heti sädetysten jälkeen päälle. Punoitus laantui viikon kuluessa.

  Harvinaisen lievät haitat siis jäi sädehoidosta, ne oli oikeestaan aika "piece of cake" rankkojen sytostaattien jälkeen! :)

  VastaaPoista
 12. elina 19.26

  huh,, kiva kuulla...

  PS. oot nätti

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)