maanantai 6. helmikuuta 2012

R.I.P. my hair

Heipsu!

Tehdän tiedätte, mitä tapahtuu kun mulle luovuttaa sakset. Tästä näette edellisen turhautumispuuskan tuloksen. Eilen tapahtui sit se seuraava askel...


...eli leikkasin hiukset ihan poikatukaksi. Ja sen voin kertoa, että en oo ikinä aiemmin tuntenu itteäni näin rumaksi. Pitäkää mua vaan pinnallisena pissipäänä jos haluatte, mut mie vihaan näitä hiuksia sydämeni pohjasta ja antasin tältä istumalta koko omaisuuteni että saisin vanhat hiukseni takasin.

En tunnista itteäni peilistä, ja se sattuu enemmän ku mikään muu. Kuka mie oon?

Hiukset ennen syöpää. Pitkät, paksut ja täydellisen väriset.

Hiukset sytostaattihoitojen puolivälissä. Niitä alkoi varista pois hurjaa tahtia, ja joku tarkkasilmäinen voi tuossa kuvassakin huomata rinnuksilla irronneita hiuksia. Hiuskatoa ei huomannut kuitenkaan päällepäin, mut minuu itteeni hirvitti.

Hiukset tammikuun alussa. Tossa vaiheessa niitä oli jo niin vähän jäljellä, että auki pitäminen oli mahdotonta ja hädin tuskin pysy ponnari päässä. Otsalta ja päälaelta lähti radikaaleimmin tukkaa, kuten kuvasta näkyy. En enää elätelly toivoa wanhojentanssikampauksen tekemisestä omaan tukkaan. Tää oli sitä aikaa, kun aamusin tyyny oli täynnä hiuksia ja suihkuhuoneen lattiakaivon ritilä piti puhdistaa useempaan otteeseen yhden pesukerran aikana.

Ja tässä on tänhetkinen tilanne. En tiiä, miks hymyilen tossa kuvassa, vaikka minuu ei tällä hetkellä vois vähempää hymyilyttää. En viihdy näissä hiuksissa. Plussaa on kuitenkin se, ettei näitä tipu enää ollenkaan pois, vaan kasvaa alati lisää. Ehkä se pitkä tukka tulee sieltä takas vielä joskus - hitaasti, mutta varmasti. En vaan tiiä miten kestän siihen asti.

Ootan sitä tunnetta, että saan taas hiukset nostettuu sykerö-nutturalle.
Ootan sitä tunnetta, että lenkillä juostessa poninhäntä heiluu askelten tahtiin.
Ootan sitä tunnetta, kun saan taas napsauttaa suoristusraudan päälle ja vetää pitkät suortuvat raudan läpi.
Ootan sitä tunnetta, että voin suihkun jälkeen letittää hiukset ja aamulla niissä on kiharat.
Ootan sitä tunnetta, että saan tapella hiusteni kanssa kun ne ei meinaa asettua aloilleen.
Ootan sitä tunnetta niin helvetin paljon.

♥: Elli

46 kommenttia:

 1. Tsemppii neiti, sä selviit!
  Oot kaunis ilman hiuksiakin :)

  VastaaPoista
 2. Kyllä ne siitä kasvaa <3 Tiiän et tuntuu kamalalta menettää omat hiukset kun ne on naisille jotain niin tärkeetä... Mutta sä näytät tosi kauniilta vaikka kaljuna! Joillain vaan on se luonnonkauneus omasta takaa :)

  VastaaPoista
 3. Heippa,
  Löysin blogisi vähän aikaa sitten, ja nyt täytyy tähän postaukseen kommentoida. En voi edes kuvitella miltä susta tuntuu menettää (väliaikaisesti) upeat hiuksesi, mutta sen haluan sanoa, että olet todella kaunis, niin sisältä kuin ulkoa, hiuksilla tai ilman. Tämän postauksen kuviakin katsellessa kiinnitin huomioni ensiksi sun kauniisiin kasvoihin, en sun hiuksiisi. :) Haluun toivottaa sulle tsemppiä tulevaan, oot vahva tyttö. :)

  VastaaPoista
 4. Komppaan susannaa, kiinnitin kuvia katsellessa ekana sun kauniisiin kasvoihin huomion :o Enkä sun hiuksiin. Koska olet kaunis hiusten kanssa tai ilman, kun nuo sun kauniit kasvot huomaa heti ensimmäisena kuvasta :) Tsemppiä sinne, kyllä ne sun omat hiukset kasvaa takasin :)) Valitettavasti se vie vain aikaa. :) Mutta sä pärjäät!♥

  VastaaPoista
 5. Arvaa, kun näin ton ekan kuvan siusta niin heti tulossa kommentoimaan että
  SÖPÖT! Oikeesti!

  VastaaPoista
 6. Sulla on niin uskomattoman kauniit kasvot, että älä todellakaan tunne itseäsi rumaksi! Tsemppiä! :)

  VastaaPoista
 7. Sulla on niin mielettömän kauniit kasvonpiirteet, että sillä ei oikeestaan oo mitään väliä millaiset hiukset sulla on kun oot kuitenkin kaunis, muista se. Mutta tottakai varmasti harmittaa ja PALJON :( Tsemppiä, kyllä sä selviit ja kyllä ne hiukset kasvaa takaisin entistä kauniimpina ja vahvempina :)♥

  VastaaPoista
 8. Sulla on ihan älyttömän kauniit kasvonpiirteet ja silmät, että susta ei saa rumaa mitenkään päin, vaikkakin olisi "poikahiukset".
  Jaksamista ja paljon tsemppihaleja !

  VastaaPoista
 9. Pieni mökötti ja synkisteli. Hän löi ja lätki, mäiski, pätki, hyrskyn, myrskyn, mullin mallin, sikin sokin, tillin tallin!

  "Kulta pieni", sanoi Suuri. "Mistä moinen kiukkukuuri?" "No, kun minä olen möhnää", sanoi Pieni. "Möhnää ja pöhnää ja myrkkysientä, eikä kukaan rakasta Pientä." "Kulta pieni", sanoi Suuri, "aina päästä häntään asti rakastan sua valtavasti."

  "Pieni sanoi: Entäs jos olisinkin joku toinen? Vaikka karvaturveloinen? "Kulta pieni", sanoi Suuri, "aina päästä häntään asti rakastaisin valtavasti." Pieni sanoi: "Entäs jos olisinkin kärsäpäinen sottapytty mönkiäinen?" "Halaisin ja hoivailisin, kärsänpäästä häntään asti rakastaisin valtavasti." "Ankka tai lammas", nauroi Pieni. "Taikka vaikka irvihammas!" "Silloin juuri", sanoi Suuri, "irvihampaat harjaan sulta, olisit mun oma kulta."

  "Voiko rakkaus mennä rikki", kysyi Pieni. "Ja voiko sen korjata, auttaako liima tai teippi tai tikki?" "Voihan nenä, nyt tuli tenä", sanoi Suuri, "sitä kun minä en tiedä, mutta ei rakkautta ainakaan roskiin viedä." "Entäs sitten", sanoi Pieni, "kun ei ollakaan vierekkäin, voitko mua vielä rakastaa vai jääkö rakkaus tänne näin?"

  He katsoivat ikkkunastaan yön tummaan kirkkauteen, Suuri painoi rakasta lastaan, sitä pikkuista, povelleen. "Kulta pieni, katsohan kauas kuinka tähdet loistelee tuolla, ne loistavat, vaikka niistä ovat jotkut ehtineet kuolla. Ne loistavat, ne loistavat aina vaan, eivät kuole, ei kuole rakkauskaan."
  - Debi Gliori -

  VastaaPoista
 10. Komppaan edellisiä kommentoijia. :) Sulla on älyttömän kauniit kasvot, jotka vievät huomion. Jos en tietäis sun menettäneen hiukset hoitojen takia, niin olisin hyvin voinut luulla, että tuo poikatukka-look on sulla ihan tarkoituksella. Se ei näytä yhtään hullummalta!

  Voimia sulle! :) Toivottavasti saat pian takaisin sellaiset pitkät hiukset, joita kaipaat.

  VastaaPoista
 11. Oikeesti noi sun "kynityt" hiukset on ihan mahtavat :D! Sopii sulle todella hyvin tollanen lyhyempikin malli :o!

  VastaaPoista
 12. Tsemppiä! Ja sulla ihan tosissaan on pelkästään niin kaunis kallo, että kaljukin näyttäis hyvältä!

  Oikeasti, todella. :)

  Tsemppiä, t.

  Ano-M

  VastaaPoista
 13. OIKEESTI, oot nätti noinkin!<3 mut onneks hiukset kasvaa, kyl sä vielä saat niistä sellaset kun ite tykkään:--)

  VastaaPoista
 14. Hianoa. Hyvä hyvä. Nyt on katos matka kohti valoa. Hiukset ei voi kuin lisääntyä, eiköstä vainen :)

  Oi, vanhaintanssit. Niistäkin on jo - ööö - yli kaksikymmentä vuotta ja reilusti. Meillä ei ollut kauniita iltapukuja vaan sellaisia barokkiajan (tai vastaavan) luomuksia. Ja osalla ihan vain aidosti vanhat vaatteet mummon kaapin perukoilta. Meikkiä en tainnut osata kummemmin käyttää, äiti laittoi hiukset korkkiruuvikiharoille. Serkulta lainasin kengät, joissa oli vähän korkoa ja setältä pummasin kyydin koululle.

  Oi niitä aikoja.

  Sulla on valmistelut hulppeessa vaiheessa. Hienoa. Ja säteetkin jo noin pitkällä. Ihanuutta. Tsemppiä tyttönen tästä eteenpäinkin.

  t. Kiara-täti

  p.s. Eihän sitä ikinä tiedä, vaikka oppisit pitämäänkin uusista hiuksistasi. Väristä siis. Ja joo, kommentoin taas useampaa postausta :)

  VastaaPoista
 15. Haluisin tulla kommetoimaan, koska oon seurannut jo jonkin aikaa.

  Älä niistä hiuksista välitä, oon ihan samaa mieltä kuin muutkin, oot kaunis silti. Ne kasvaa nopeesti takaisin :) Sul on kauniit kasvot ja kaunis hymy, hiukset ei oo ainoo asia, josta voi olla ylpee ulkonäössään, muista se :)

  VastaaPoista
 16. sinä olet todella kaunis

  VastaaPoista
 17. Yhteinen iso kiitos kaikille! ♥(: höpsöt.

  VastaaPoista
 18. mittäää vikkaaa :) siisti ku sika pienenä :) undulaatti :-----)

  VastaaPoista
 19. ainii tykkää tuosta teepaidasta :)

  VastaaPoista
 20. Tiiän että tuntuu varmaan oudolta olla yhtäkkiä lyhyttukkanen, mutta sanon rehellisesti että noi ei näytä yhtään hirveiltä, mun mielestä noi on tosi makeet! :-) ja kuten aiemmatkin on sanoneet, niin sulla on tosi kauniit kasvonpiirteet! Tsemppejä!

  VastaaPoista
 21. Nuo hiukset on ihanat!
  Mie muistan kun miulla oli puolta lyhyemmät hiukset kun siulla nyt. Mie muistan itkeneeni, mie muistan ettei ne ikinä ollut hyvin ja mie muistan inhonneeni niitä! Nyt kun kattoo valokuvia siltä ajalta, ei ne näytäkkään niin pahalta, ja monesti sen jälkeenkin olen poikatukan leikkuuttanutkin (tosin en ihan niin lyhyttä.).

  Mutta onneksi tuo kaikki hiuksiin liittyvä on väliaikaista ja ne kasvaa takaisin! Odota vain kun saat ne taas ensimmäistä kertaa kiinni miten hyvältä se tuntuu. Tuossa mallissa on myös se hyvä pointti että nyt siun hiukset pääsee kasvamaan tasaisesti!

  Jaksamisia!

  Ps. mama:n kommentti sai miut itkemään, aivan ihana!

  VastaaPoista
 22. mun mielestä olet silti tosi kaunis :)

  VastaaPoista
 23. Komppaan edellisiä... Pidä pää edelleen pystyssä, kaunis tyttö oot ilman pehkoakin. Tuli ihan hirveä alemmuuskompleksi ku sie hymyilet _ihan joka kuvassa_... Etenki ku siula on niin kaunis hymy! Se on jotenkin miusta niin uskomattoman hienoa miten osaat hymyillä tilanteesta huolimatta...

  Aina ku täällä käy lukemassa ni melkee alkaa itkemää :DD Siis hyvällä tavalla.

  VastaaPoista
 24. Hirmuisesti kiitoksia kaikille! <3 Tuli jo eilen niin hyvä mieli teijän kommenteista,että rohkaistuin menemään tänään kouluun ilman peruukkia:)

  VastaaPoista
 25. tsemppiä tosi paljon! <3 oot tosi nätti ja noi on oikeesti tosi kivat hiukset! ja siitähän ne sitten taas kasvaa :)

  reagoiko ihmiset jotenkin tohon lyhyeen tukkaan? tai huomasiktko mitään reaktioita tai kommentteja?

  VastaaPoista
 26. Anonyymi,
  kiitän!<3 ja no lähinnä kaverit hihitteli ihan innoissaan noille ja halus koko päivän silitellä ja pörrötellä miun päätä:D kuulemma söpö vauvatukka.

  VastaaPoista
 27. Voihh =/ mut sulla on kyl tosi kauniit kasvot, on sitte hiuksia tai ei!! Muista se :) en osaa kuvitellakaan miten turhauttava ja inhottava koko tilanne on, mutta hiuksissa on onneks se hyvä puoli et ne kasvaa aina takas ;D Tsemppiä vaan sinne ja peruukin voimalla, noin kauniita hiuksia ku sun omat kannattaa odotellakki!!

  VastaaPoista
 28. Löysin tän blogin tänään ja luin kaikki postaukset heti.

  Oot todellakin KAUNIS ja jos joku sun hiustenlähtöö ikävästi kommentoi niin se on vaan tyhmä! Sun kaverit teki oikein koska noi on söpöt :)

  Minkä nimiset syöpälääkärit hoitaa sua siellä joensuussa? Ei oo pakko vastata jos et haluu :)

  VastaaPoista
 29. Kiitos molemmille :)!!

  Minuu hoitaa täällä Joensuussa Anne Nihtinen, Lasse Ågren ja sit vielä yksi naislääkäri, jonka oon tavannu vaan kerran ja nimi on kyl jonneki kadonnu mielestä :D

  VastaaPoista
 30. Mulla kävi äitin serkku sillon leikkaamasa hiukset ko ne alko tippua. Sanoin sillon etten halua kaikkia pois nii se leikkas sellasen polkkatukan. Se oli sellanen keltanen ("blondi"), tosi kikkurankäkkyrä ja muutenkin niin hirviän näkönen että aloin itkeen ko näin itteni peilistä. Sitte lähti kaikki pois. Se oli sellanen kaikki tai ei mitään -tilanne vaan onneksi nämä kasvaa takasi :---)

  Sitäpaitti minu mielestä tuommonen lyhyt tukka passaa sinulle ihan hirviän hyvin! Sinullon kauniit kasvot :)

  ps. hiukset kasvaa n 1cm kuukaudesa, ja niitten pittää olla jotai 10cm että saa pidennykset kiinni ;)

  VastaaPoista
 31. sie oot hirmu nätti, vaikka ei oisikaan hiuksia :) ja sie oot noilla todella hyvän näköinen :) tsemppiä sinne ! :) <3

  VastaaPoista
 32. Siis oikeesti oot niin hullun kaunis, noi sopii sulle ja tuo sun kasvoja vaan enemmän esiin! Vaikket niissä viihdykkään ja koe omaksesi, niin oot ihan uskomattoman kaunis! Tsemppiä sulle!:)
  - emilia

  VastaaPoista
 33. Hei älä viitti, oot aivan älyttömän kaunis ilman tukkaakin! Oikeastaan kaljuna olisit mun mielestä kauneimmillaan kun sulla on niin kauniisti muotoutunut pää :-) Hiukset kasvaa aina takaisin mutta niitten takia ei tarvii ruveta itteään häpeemään varsinkin jos on noin nätti kuin sinä. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 34. ÄÄÄwwww, kiitti ihan hirmusesti työ kaikki!(: <3 saatan ehkä hymyillä täällä non-stoppina..

  VastaaPoista
 35. tiiätkö eka ajatus tuosta ekasta kuvasta oli että ompas se kaunis! näyätä kuule tosi nätiltä lyhyemmässäki tukassa! (: ja ne on vaan tosissaa hiuksia, parin vuoden päästä sulla on oma tuuhee tukka taas! (: oot kuule niin nätti vaikka ittestä tuntus ettet ole! välillä pitää uskoo siihen mitä muut sanoo ei siihe mitä peilistä näkyy ;) oot yks rohkeimmista ihmisistä mitä tiiän! (:

  VastaaPoista
 36. Hei :) Oon seuraillut sun blogias jo jonku aikaa, ja nytte vasta uskaltauduin kommentoimaan. Ekaks pakko sanoa, että sulla on iha mahtava blogi ja semmonen tosi inspiroiva. Ei sellane perus että esitellään päivän ostokset ja kuvaillaa päivän asut vaa kerrot sun arjestas ja sairaudesta :) Se on musta tosi hienoa.
  Oon itekki tämmönen urheilijatyttö, ja urheilu on lähellä sydäntä. Pystyy periaatteessa samastuu suhun sillä tavalla, ku miettis omalle kohalle että jos tulis joku sairaus tai esim. liikuntavamma, eikä vois liikkua tai yksinkertasesti pystyis liikkumaan sillä aikasemmalla tavalla...mutta oot tosiaanki iha hirveen urhea! :)
  Oon sattumoisin sun entisen poikakaverin kans samassa koulussa (varmaa tiijätki sen spurgukoulun...:DD) ja oon nähäny sut joskus huhtikuussa, kummiski ennen kessää, ja vaikutit tosi iloselta :)
  Ettei tästä hirveetä rommaania tulis, niin kauheena tsemppiä sulle wanahoihin ja varsinki elämään! =)
  Ps. itelläkin aika ohuet hiukset, että don't worry, kyllä ne kasvaa takasin!! - Veera :)

  VastaaPoista
 37. Eve.,
  aww kiitos hirmusesti! Joo pitääpi jotenki vältellä jonku aikaa noita peilejä ettei tulis aina niin surkumieli=( Mutta enivei, kiiitos vielä ja hyvää kevään odotusta siulle :>!

  Anonyymi,
  haha joo onha se teijän koulu tuttu paikka miullekin..! Kerroha Anderssille terkkuja ku törmäilet siihe siellä(= Kiitos paljon piristävästä kommentistasi, tuli jotenki tosi hyvä mieli tästä! :> Ja jos tanssit tänä vuonna wanhat ni hirmu hyvää wanhojenpäivää siulle myös:))!

  VastaaPoista
 38. Hyvän värinen toi kasvava tukka! Tajuun kyllä että varmasti outo ja osaltaan muistuttaa koko aika, että oot parantumassa syövästä. Mut lyhyt tukka käy sulle myös! Oot kaunis!

  VastaaPoista
 39. Sopii ihan hullun hyvin sulle tuollanen tummempi tukka! Musta näytät sulosen kapinalliselta ja kauniilta! <3 :)

  VastaaPoista
 40. sun hiukset kasvaa takasin vielä parempana kun ne olikaan :) usko pois!

  VastaaPoista
 41. Kiitos työ:)!! Toivotaan että ne kasvaa parempina takaisin ku aiemmin:)

  VastaaPoista
 42. Tosi kiva blogi siulla! On tosiaan mukava kuulla toistenkin nuorten kokemuksia Hodginin taudista. Oltiin muuten varmaan samassa sairaalassa ja samaan aikaan hoidossa, harmillista kun ei kertaakaan törmätty!

  VastaaPoista
 43. Anonyymi,
  tosi harmi ettei olla törmätty! Ois ollu tosi jees saada jutella välillä jonku muun syöpänuoren kanssa, tuppas vähä noitten mummojen ja pappojen jutut maistuu puulta jossain vaiheessa... :D Ku kuitenki elämäntilanne oli niitten kaa vähä erilainen. Asutko Joensuussa? Meilaa miulle elppa-@hotmail.com jos haluut lähtee joskus kaffelle tai jotain :)

  VastaaPoista
 44. Moikka!

  Mä luin eilen tän sun koko blogin läpi, ja pakko sanoa että sä olet kyllä sitkeä sissi! Sulla on tosi ihailtava asenne elämään vastoinkäymisistä huolimatta. Itselläni todettiin kuukausi sitten munasarjassa kasvain, joka osoittautui pahanlaatuiseksi (olen 20v). Sain kaksospojat helmikuussa ja tämä kasvain löydettiin synnytyksen (keisarileikkaus) yhteydessä ja 2vrk sen jälkeen kasvain poistettiin uusintaleikkauksessa. Nyt odottelen jälleen uutta leikkausta, joka on ensi viikolla. Sen jälkeen selviää tarvitseeko mulle antaa sytostaattihoitoja. TT-kuvaus näytti, että etäpesäkkeitä ei onneksi ole, mutta munuaisissa on jotain vikaa ja samoin kainalon imusolmukksset suurentuneet. Tämä tosin todennäköisesti johtuu vain raskaudesta ja imetyksestä, mutta pitää tutkia silti.. Nyt sitten tuskailen noiden sytostaattihoitojen mahdollisuutta, tai siis sitä hiusten lähtöä.. Eilen tätä sun blogia lukiessani mulle tuli kuitenkin paljon parempi mieli senkin suhteen, ja totesin ettei se mikään maailman loppu ole, vaikka hiukset lähtisikin. Sain näistä sun kirjotuksista voimaa ja paremman mielen! Ja kaunis sinä olet lyhyilläkin hiuksilla :) Ihana juttu että olet saanut jo terveen paperit, voin vaan kuvitella sen tunteen. Paljon tsemppiä sulle, ja pidä tuo asenne, vaikutat niin positiiviselta ja rauhalliselta ihmiseltä ainakin näin kirjoitusten välityksellä :)

  Jenni

  VastaaPoista
 45. Heippa Jenni!

  Ihan ekaksi haluan sanoa, että oon tosi pahoillani että sulla on löydetty kasvaimia munasarjoista. Tiiätkö mun sydän jättää aina yhden lyönnin välistä, jos joku kertoo saaneensa diagnoosin kasvaimista tai jos jonkun läheinen on sairastunut. Sitä kun ei toivoisi edes pahimmalle viholliselleen... Hirveesti tsemppiä täältä sinne siis! Hyvä ettei TT-kuvista oo löytyny mitään etäpesäkkeitä, se on jo tosi iso plussa. Ja jos niitä sytkyjä sulle nyt aletaan antaa, niin muistat vaan että selviit mistä vaan! Ihan oikeesti. Tukka alko mulla lähteä vasta puolenvälin jälkeen eli neljänsien sytostaattien jälkeen, joten jos saat yhden/kaks sytkyy tai jotain niin mä en usko että sillä välttämättä on vaikutusta hiuksiin :) Tämäkin on tosin yksilökohtaista, joten vaikee mennä sanomaan mitään... Mut vaikka hiustenlähtö olikin tosi kova paikka, niin oli tosi lohduttavaa huomata että kaljut läikät peittyivät jo parin-kolmen viikon aikana uusista hiuksista! Kyllä luonto korjaa sen, minkä se myös vie :>

  Kiitos hirmuisen ihanista kehuista, laittoi hymyilemään! Ja jos haluut jutella nyt/myöhemmin lisää, niin sähköpostia saa laittaa elppa-@hotmail.com. Kattelen sitä kyllä säännöllisin väliajoin:) Eli jos ihan mitä vaan tulee mielen päälle niin saa ottaa yhteyttä!

  Koitahan jaksella, elät vaikeeta ja vähän sellasta epävarmaa aikaa mutta onneks asioilla on tapana jotenkin järjestyä - aina.

  <3

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)