maanantai 28. toukokuuta 2012

iDag

Hjelou!

Niin sitä vaan viikonlopun Lököstä selvittiin jälleen hengissä. Mulla on nyt entistä pahemmat topin rajat, repullinen kamaa odottamassa purkajaansa ja jäätävät univelat. Mutta en valita, nimittäin aurinko + laituri + poppivehe + parhaimmat tyypit = huisin hauskaa. Kiitos kaikille asianosaisille, palaillaan taas vuoden päästä!

Tänään olen viettänyt ansaittua vapaapäivää ja sama tahti jatkunee huomennakin. Mun seuraava koe on keskiviikkona, jonka jälkeen on jäljellä enää näytönpaikka terveystietämykselleni ja sit alkaakin LOMA. En vaan voi sisäistää sitä. Mihin tää vuosi oikein katosi...?


Oon viime aikoina kuunnellut paljon hyviä biisejä. Sellaisia biisejä, joista mulle tulee onnellinen olo ja hyviä muistoja mieleen. Ihastuin Veronica Maggion musiikkiin viime syksynä, ja meidän rakkaus kukoistaa edelleen. Yleensä en tykkää tämäntyyppisestä musiikista ollenkaan, mutta tossa neidissä on sitä jotain. Onko täällä muita, jotka pitävät Veronicasta?
Tuliaiset pikkusiskolta Virosta. Miten se tunteekaan mut noin hyvin?
Mun oli pakko laittaa tänään lasit pitkästä aikaa päähän. Oon käyttänyt piilareita putkeen viikon ajan, ja kaikki siite- ja katupöly tuntuu kertyvän linsseihin ja sen takia silmiin sattuu. Sain tosiaan lasit joskus seiskaluokalla jo, jolloin käytin niitä vain harvakseltaan vaikka mun olisi pitänyt pitää niitä päivittäin. Koska en noudattanut käskyä, mun näkö lähti huononemaan ja nyt se on siinä -2,50 luokkaa. Vuonna 2010 sain joululahjaksi piilarit, ja sen jälkeen oonkin ollut niiden vannoutunut käyttäjä.

Kokeilin vaikka minkämerkkisiä piilareita, ja mulle sopivimmiksi osoittautuivat noi AirOptixin kuukausilinssit. Kuvassa vasemmalla näkyviä kertakäyttöpiilareita en tykkää käyttää ollenkaan. Ne eivät asetu mun silmiin hyvin ja tippuvat räpsytellessä pois. Pidän niitä lähinnä varalinsseinä aina reissussa ym. mukana!

Mä tykkään noista AirOptixeista tosi paljon. Niissä on se hyvä puoli, että ne eivät likaannu niin helposti kuin aiemmat linssini. Nuo päässäni voin myös nukkua sekä käydä suihkussa ja uimassa ilman mitään ongelmaa. Yleensä nukun viikon tai kaksi piilarit päässä, jonka jälkeen otan ne yhdeksi yöksi pois, jotta silmät saavat rauhoittua. Puolen vuoden setti Air Optixeja maksaa noin 100 e (optikolta tilattuna), jos jotakuta kiinnostaa.

Monet ovat kyselleet, kuinka pystyn nukkumaan linssit päässä. Mulle se ei ole koskaan tuottanut hankaluuksia. Aamulla linssit ovat ehkä vähän kuivemmat, mutta parin silmätipan jälkeen kaikki kuivuus katoaa. Unohan yleensä että mulla ees on piilarit päässä, koska ne on niin huomaamattomat :D Paitsi jos linsseihin tulee särö tai sinne menee roska, niin tottakai silloin sattuu.
Oon pohtinut silmien laserleikkaukseen menoa sitten aikuisena, kun näön rajuin heikkeneminen on pysähtynyt. Vaikka se on kallis operaatio, tulee halvemmaksi mennä siihen kuin ostaa monen kymmenen vuoden ajan uusia linssejä ja laseja. Kaiken lisäksi eläminen helpottuu huomattavasti. Leikkauksen pitäisi myös olla kivuton, tai mun yksi tuttu on korjauttanut näkönsä juurikin tuolla laserleikkauksella, ja ainakaan hänelle ei tullut siitä mitään kipuja tms. Jos joku lukijoista on käynyt läpi kyseisen toimenpiteen, niin kokemuksia saa kertoa!

Mä siirryn tästä tuonne sängyn puolelle kirja kädessäni. Voi olla, että nukkumatti vie voiton biologiasta, väsyttää vielä sen verran noiden viikonlopun rientojen takia... Kauniita unia!

♥: Elli

8 kommenttia:

 1. Mä kävin juurikin n. kuukausi sitten laserleikkauksessa, ei todellakaan sattunu :) Ja en oo kyllä katunu yhtään. Vaikka välillä silmätippojen kanssa läträäminen ärsyttää, oli se sen arvoista! Että suosittelen kyllä, kunhan siihen ikään pääset.

  Ja noista piilareista, ite käytin ihan samoja ku sä, kannattaa tilata netistä, esim. lenswaylta tms, koska sieltä saat paljon halvemmalla ihan samat piilarit..

  VastaaPoista
 2. mun ex-poikakaveri kävi tossa laserleikkauksessa viime vuoden syksyllä ja ei sillä ainakaa mitää suurempia kipuja ollu sen jälkeen :) välillä sillä meinas vaan unohtua ne kaikki tipat ja voiteet mitä silmiin pitää jonku aikaa sitte laittaa sen leikkauksen jälkeen mut kyllä siitäki tuli sitte rutiinia pikkuhiljaa :)
  ja nyt sen näkö onki sitte melkeen täydellinen, että kyllä voi suositella siihen menoa ku tilanne sallii ! :)

  VastaaPoista
 3. Mullakin on noita samoja kuukausipiilareita, ne on tosi hyviä, kaikista parhaimpia mitä oon kokeillut :)

  Mua pelottaa toi laserleikkaus sen takia että sen jälken hämäränäkö vissii huononee tosi paljon (ainakin sitten iän myötä) :s Anopilla on ihan sikahuono hämäränäkö just sen takia.

  Mut mulla on pikku hiljaa alkanut paranemaan näkö nyt kun olen "aikuinen" (21v). Mulla oli ennen vasemmassa silmässä joku -2.50 mut nykyään taitaa samaisessa silmässä olla -1.75. Toivottavasti sullaki alkaa parantumaan :D

  VastaaPoista
 4. Mulla on aika monikin kaveri käynyt tuossa leikkauksessa. Pikaisesti laskien kymmenkunta. Kaikki järestään ovat olleet tyytyväisiä. Yhdelläkin on kohta kaksikymmentä vuotta takana siitä (kävi 18- tai 19-vuotiaana). Hyvin pelittää silmät.

  Itsekin menisin jos olisi varaa. Mutta kummasti se raha kuluu vähän kaikkeen muuhun. Lisäksi mulla alkanee tulla ikä vastaan. Olen jo neljänkymmenen. Tosin olisihan se kiva, jos pärjäisi pelkillä lukulaseilla.

  Itselläni on ollut tänä vkonloppuna ihan samanlainen ongelma. Koivun siitepölyn takia en ole kyennyt olemaan piilareissa. Minä nukun yleensä kaksi-kolme yötä maksimissaan piilarit päässä, sitten pidän taukoyön. Loppukuuta kohti otan lähes joka yö ne silmistä pois. Silmälasit hankaloittaa elämää :)

  aurinkoa ja kevään vaihtumista kesäksi (vai joko se on kesä?),
  Kiara-täti

  VastaaPoista
 5. Mä saan vanhemmilta ylppärlahjaks ton laserleikkauksen ja oon menossa siihen elokuussa :) Kävin jo alkutarkastuksessa ja kaikki ihmiset oli tosi mukavia eikä mua pelota enää ollenkaa, oon vaan innoissani ettei sit tarvii käyttää enää laseja ! :)

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, että teillä on paljon omia (tai tuttujen) kokemuksia laserleikkauksista ja että ne kokemukset ovat noin positiivisia! Pitänee alkaa säästää rahaa tuohon leikkaukseen, sen verta houkuttelis kyllä silmälasiton ja piilolinssitön elämä... :)

  VastaaPoista
 7. jag älskar veronica maggio ! <3 hyvä että löyty joku muuki joka tykkää;D

  VastaaPoista
 8. Anonyymi,
  ooooo vad kul! ;> Veronica on kyllä ihana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)