tiistai 29. marraskuuta 2011

6/8

Asioita, mitkä pitäisi kieltää lailla:

- Syöpä
- Sytostaatit
- Jäätävä pissahätä tiputuksen aikana
- Pahoinvointi
- Päänsärky
- Meikit päässä nukahtaminen
- Solunsalpaajahoidot koeviikolla
- Viisaudenhampaat

Että näin kiva päivä miulla tänään! Pääasia kuitenkin, että nyt on kuusi kahdeksasta hoitokerrasta kärsitty. Vielä pitäs kaksi tiputusta kestää, omg. Tää on kerta kerralta kamalampaa.

Aamulla unohdin kokonaan hammasröntgenin, ja ryntäsin sinne puoli tuntia myöhässä, ups. No, saatiin kuitenkin kuvat otettua ja kuulin myös shokkiuutisen: jos siellä näkyy viisaudenhampaita niin ne pitää poistaa ennen sädehoitoa! Noin niinku rehellisesti sanottuna joku hampaiden repiminen kaiken tän muun päälle ei ihan kauheesti houkuttele mua. Hitto.

Huomaa myös, että tää oli jo kuudes kerta kun saan myrkkyjä suoniin, koska sopivaa suonta on vaikea löytää. Mun suonet menee piiloon, jos ne vaan näkeekin kättäni lähestyvän piikin. Ehkä ne on vahvasti sitä mieltä, että ei enää sytostaatteja, kiitos. Ja sit kun se piikki sinne on saatu lopultakin runnottua (tänään lääkäri tuli pistämään sen), niin kättä pakottaa.

Aiemmin mun mielestä oli ihan ok istua sairaalalla koko päivä, eikä se tuntunu mun mielestä mitenkään erityisen tylsälle tai epämukavalle. Nykyään lasken kuitenkin minuutteja siihen, että pääsen pois. Oon myös luonut sellasen viha-suhteen niitä tippalaitteita kohtaan: niitten kanssa on ihan tuskaa käydä vessassa ja ne piippaa aina kun hoitajat ei oo huoneessa ja sit pitää siitä hälytysnapista painaa. Plääh.

Tulin kotiin hoitojen jälkeen ja tajusin että mulla särkee ihan tosi kovasti päätä. Olin ottanu jo aamusemmalla lääkkeen jomotukseen, mutta nyt oli pakko napata pari tabua lisää ja mennä nukkumaan. Nukuin ainakin 4 tuntia ja heräsin siihen, kun äiti toi miulle evästä ja kylmän pyyhkeen pään päälle. Kiitos mamma! Mua väsyttää edelleen, voisin kaatua takas sänkyyn kunhan on saanut tän tekstin kirjotettua.

Mulla oli taas vakaa tavoite lukea kokeisiin siellä saikulla istuessani, mutta voinette kai arvata miten ahkerasti tuli sit luettua.... Kirjat lepäsivät kauniisti laukussa, jep. Miten nää koeviikot osuu aina sille viikolle, kun mulla on hoidot! Pelottaa ajatuskin huomisesta saksan kokeesta, en oo nimittäin lukenut yhtään ja kello on pian ilta 11. Ehkä meen sinne kokeeseen, vedän raksit päälle ja teen sen kokeen joskus kun mulla on parempi olo.

Mulla on tosiaan nyt aika karsee olo: oksettaa ja päässä vihloo edelleen. Viimeks kolmansien sytkyjen jälkeen tuli heikko happi, 4. ja 5. hoidot selvisin kokonaan pahoinvoinnitta. En tykkääääää, mutta olihan tää huono olo kai odotettavissa. Toivon vaan kovasti, etten joudu oksentamaan.

Anteeksi mälsä postaus, mutta oon nyt niin epäedustavan näköinen näitten unen aikana levinneiden meikkieni kanssa, etten voi ees ajatella kuvien ottamista. Pakko mennä pesemään naama ennen ku rupeen oikeille yöunille... Vihaan sitä tunnetta kun herätessä on maskarat poskilla, enkä todellakaan tajua miten jotkut voi huvikseen nukkua meikit päässä.

Nyt vois yrittää saada jotain ruokaa alas ja tosiaan ruveta sit taas nukkumaan. Öitä!

Elina

5 kommenttia:

 1. Jeij! Sä olet hoitojen kanssa jo loppusuoralla. Älä katso sitä mitä on jäljellä vaan katso mieluummin sitä mihin asti olet jo tullut! :)Kuus kertaa oot jo siellä makaillut ja nyt 2 jäljellä. Sen sie seisot vaikka päälläs!

  Viisaudenhampaista sen verran, että minä ainakin pelkäsin sitäkin paljon enemmän kuin olisi ollut tarvetta. Kävelin huoneeseen, kerroin että jännittää ja sanoin että kunnon puudutukset sitten kehiin. Niin siitä selvittiin eikä kipukaan jälkeenpäin ollut valtaisa. Pyysin sitäkin varten kunnon lääkkeet kotiin, mutta eipä tarvinnut niitäkään käyttää. :)

  Tsemppiä sulle hoidon jälkeisiin päiviin! Ja muista että niiden huonojen päivien jälkeen tulee aina niitä parempiakin.

  VastaaPoista
 2. Enää kahet jäljellä, koita vielä jaksaa! : ) Oot huipputyttö, pärjäät kyllä. Piän sulle peukkuja täällä lännessä. : D

  VastaaPoista
 3. Kyllä mie jaksan :) Kiitos teille!

  VastaaPoista
 4. Jaksamista Elina, enää kaksi hoitoa!!!

  Mukavaa itsenäisyyspäivän seutua ja terveiset taustajoukoillesi!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Päivi! =) Ja terveisiä takaisin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)